Német Kupa: Klopp is ámult, Kehl-bombával elődöntős a BVB

Vágólapra másolva!
2015.04.07. 23:06
null
A Dortmund kőkemény csatában vívta ki a négy közé jutást a Német Kupában (Fotó: AFP)
A Wolfsburg után a Borussia Dortmund jutott be másodikként a labdarúgó Német Kupa elődöntőjébe, miután hosszabbítást követően 3–2-re legyőzte a Szalai Ádámot a kispadon „jegelő” Hoffenheimet. A mérkőzést Sebastian Kehl szenzációs távoli lövése döntötte el.

Nyolcvanezer drukker zsúfolódott be a Signal-Iduna-Parkba, hogy kiszurkolja a Dortmund továbbjutását – mivel Jürgen Klopp csapata a bajnokságban gyengén teljesít, a Német Kupán keresztül nyílik a legjobb esély az európai kvalifikáció elérésére.

A sárga-fekete drukkerhad a 19. percben kezdhetett tombolni, ugyanis ekkor Jakub Blaszczykowski szöglete után Neven Szubotics a hálóba küldte a labdát (1–0). A jó hangulat aztán tíz percen belül semmivé lett, nem utolsósorban pont Szubotics miatt...

A sprintelő Klopp arca mindent elárul (Fotó: Reuters)
A sprintelő Klopp arca mindent elárul (Fotó: Reuters)

A Dortmund mindössze 102 másodpercig vezetett, mert jött egy Hoffenheim-szöglet, Sebastian Rudy remekül vette észre az üresen hagyott Kevin Vollandot, precízen ívelt elé, a válogatott támadó pedig kapásból szép gólt lőtt. Nagyon csúnya védekezési hiba volt (1–1). A csapatvédekezési hibát egyéni hibával tetézte a Dortmund: a 28. percben Szubotics végtelenül ügyetlenül nyúlt egy előrevágott labdához, Roberto Firmino lecsapott a lehetőségre, egyedül vezette kapura a labdát, majd elegánsan átemelte Mitchell Langerakot (1–2).

A második félidőre hátrányban kijövő Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang fejesével gyorsan, az 57. percben kiegyenlített (2–2). Kloppék megpróbáltatásai azért nem értek véget, a BVB továbbra is pengeélen táncolt, a hajrában a Hoffenheim két ziccert is kihagyott. Előbb Eugen Polanski lövését tolta ki Langerak, majd az Andreas Beck remek passzával kilépő Firmino nem találta el a kaput. Maradt a 2–2, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás 107. percéig nem esett újabb gól, aztán sem Jürgen Klopp, sem a nézők nem akartak hinni a szemüknek: Sebastian Kehl egy elé pattanó labdát dropból, iszonyatos erővel, védhetetlenül zúdított be a tehetetlen Oliver Baumann kapujába (3–2). Klopp levette baseballsapkáját és meghajolt a gól után – a rutinos dortmundi ötös pályafutása egyik legszebb találatát szerezte meg.

Innen már volt területe a Dortmundnak, amely kedvére száguldozhatott, más kérdés, hogy kihagyta az előtte adódó lehetőségeket. Nem számított, mivel a Hoffenheimnek már nem volt ereje felállni, Beck pedig elhibázta az utolsó esélyt – egy káprázatos gól négy közé juttatta a Borussia Dortmundot, melynek így tovább élnek kupaálmai.

Az elődöntőbe elsőként a Wolfsburg jutott be, amely nehezen tudta megtörni a Freiburg ellenállását – ehhez végül Ricardo Rodriguez tizenegyesből szerzett gólja kellett. A „farkasok” egymás után harmadik alkalommal jutottak be a kupa elődöntőjébe, más kérdés, hogy az utóbbi két alkalommal a finálét nem sikerült kivívniuk.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Borussia Dortmund–Hoffenheim 3–2 – hosszabbítás után
(Szubotics 19., Aubameyang 57., Kehl 107., ill. Volland 21., Firmino 28.)
Wolfsburg–Freiburg 1–0 (R. Rodriguez 72. – 11-esből)
Kehl bombája megpihen a hálóban (Fotó: Reuters)
Kehl bombája megpihen a hálóban (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik