Német Kupa: a Frankfurt és a Bayer is kétgólos sikerrel elődöntős

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 23:01
null
Charles Aránguiz (20) nem a góljairól híres, pláne nem a fejjel szerzett góljairól (Fotók: AFP)
A Bayer Leverkusen az emberelőnyét kihasználva 3–1-re legyőzte az Union Berlint, míg az Eintracht Frankfurt 2–0-ra nyert a Bundesligában kieső helyen álló Werder Bremen ellen a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében.

 

Az első félidő után Marcus Ingvartsen fejes góljával meglepetésre még a fővárosiak vezettek, ám az utolsó húsz perchez érve nehéz helyzetbe kerültek, mert Christopher Lenzet az ellenfél tizenhatosán belül elkövetett buta szabálytalansága miatt második sárga lappal leküldte a pályáról a játékvezető.

A Bayer a kiállítást követő első támadásából kihasználta emberelőnyét, a csereként beálló Karim Bellarabi első labdaérintéseinek egyikéből egyenlített, majd a 86. percben a 171 centiméter magas középpályás, Charles Aránguiz fejesével a hazaiak meg is fordították az állást.

A kegyelemdöfést a 91. percben a tavaly nyáron a PSG-től megvásárolt Moussa Diaby adta meg, aki Bellarabi önzetlen passza után a kapust is elfektetve lőtt a kapuba.

A Leverkusen ebben az idényben már harmadszor verte meg az Union Berlint (a bajnokságban otthon 2–0-ra, idegenben 3–2-re nyert), és 2018 után ismét bejutott a legjobb négy közé a Német Kupában. Amikor két éve eddig eljutott a Bayer, akkor az elődöntőben 6–2-es verést kapott hazai pályán a Bayern Münchentől.

„Hopp, Hopp, Hopp, a szövetség úgy ugrál, ahogy fütyülsz neki” – az Union Berlin szurkolói ismét üzentek a Hoffenheim tulajdonosának, Dietmar Hoppnak
„Hopp, Hopp, Hopp, a szövetség úgy ugrál, ahogy fütyülsz neki” – az Union Berlin szurkolói ismét üzentek a Hoffenheim tulajdonosának, Dietmar Hoppnak

Negyedikként a 2018-as kupagyőztes Eintracht Frankfurt jutott be az elődöntőbe: hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Bundesligában kieső helyen álló Werder Brement.

Az Európa-ligában nyolcaddöntős frankfurtiak az első félidő hosszabbításában szerezték meg a vezetést, miután tizenegyeshez jutottak az egyik brémai védő kezezése miatt. Felix Zwayer játékvezető a videofelvételek megtekintését követően adta meg a büntetőt, amit Florian Kohfeldt, a Werder trénere úgy reagált le, hogy mérgében a földhöz vágott egy vizes flaskát. A tizenegyest André Silva higgadtan értékesítette.

A Frankfurt második gólját a 60. percben Kamada Daicsi szerezte szép támadás végén.

A hazaiak a ráadásban tíz főre fogyatkoztak, Filip Koszticsnak durva belépője miatt egyből felmutatta a piros lapot Zwayer, így a Frankfurt szerb támadója nélkül lesz kénytelen pályára lépni az elődöntőben.

A mérkőzés közben egyébként – az Union Berlin drukkereihez hasonlóan – a frankfurti szurkolók is üzentek Dietmar Hoppnak, a Hoffenheim „közkedvelt” tulajdonosának, de nem akármilyen formában! Kifeszítettek egy molinót, amelyen az a felirat állt, hogy „Dietmar Hopp, a fia vagy egy…” – és a mondatnak nem volt vége.

 

Néhány másodperc múlva a szurkolók kihajtották a teljes molinót, így megkaptuk a teljes üzenetet: „Dietmar Hopp, a fia vagy egy anyának”.

A Frankfurt ultrái egy mosolygós smileyval egészítették ki mondandójukat.

 

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Bayer Leverkusen–Union Berlin 3–1 (Bellarabi 72., Aránguiz 86., M. Diaby 91., ill. Ingvartsen 39.)
Eintracht Frankfurt–Werder Bremen 2–0 (André Silva 45+6. – 11-esből, Kamada 60.)

KEDDI EREDMÉNYEK
Schalke 04–Bayern München 0–1
(Kimmich 40.)

Saarbrücken (IV.)–Fortuna Düsseldorf 1–1 (Janicke 31., ill. Jörgensen 90.) – 11-esekkel: 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik