Légiósok: Szalai vezéregyéniség akar lenni a Mainzban

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.16. 21:25
null
Szalai minden játékpercért meg fog küzdeni, ahogy eddig is tette (Fotó: AFP)
Szalai Ádámmal, a német Bundesligában szereplő Mainz csatárával készített interjút a Sport Televízió, ebben szó esett a klubváltásának körülményeiről, valamint arról is, hogy a válogatotthoz hasonló szerep vár rá új csapatánál a pályán és azon kívül egyaránt.

 

Amikor elkezdtem a felkészülést, már tervben volt, hogy szeretnék váltani, de még nem volt tiszta, hogy merre. Egy célom volt, szerettem volna a Bundesligában vagy valamelyik topligában maradni. Ki akartam várni a végéig, mivel akkor indul be igazán a piac, és így is alakult. A Hoffenheimnél edzői döntések miatt az első két mérkőzésen nem kerültem be a keretbe, ezután érkezett a Mainz megkeresése” – nyilatkozta Szalai Ádám, majd elmondta, nagyjából 24 óra leforgása alatt megköttetett az üzlet új klubjával.

Nem voltak nézeteltérései a Hoffenheim jelenlegi edzőjével, Alfred Schreuderrel, ám érezte, hogy nem passzol bele az ő rendszerébe, ezért is döntött a váltás mellett.

„Tudtam, vagyok olyan állapotban, hogy lesz igény rám más csapatoknál. Lett volna lehetőségem országot váltanom, de közel a harminckettőhöz nem szerettem volna új közegbe beleugrani, ezért mindenképpen a Bundesligában akartam maradni.”

A Mainznak nem titkolt célja volt, hogy rutinos támadót igazoljon, aki gyorsan be tud illeszkedni, valamint „össze tudja rántani” a fiatalabb csapatot, amely jelenleg Bundesliga-osztályozós helyen áll.

Nagyon hasonló szerepem lesz, mint a válogatottnál a pályán és azon kívül is. Örülök, hogy a nemzeti csapatnál szerzett tapasztalataimat a klubnál is tudom kamatoztatni. A Mainz jelenlegi célkitűzése, hogy benn maradjon a Bundesligában, aztán ha a következő hetek jól alakulnak, meglátjuk, milyen célokat tűzhetünk még ki.”

Szalai szeretne vezéregyéniség lenni új klubjában, és bevallása szerint minden játékpercért meg fog küzdeni, de nem jelentené ki, hogy biztos kezdőjátékos lesz, mivel az tiszteletlen lenne a csapattársaival szemben.

A magyar válogatott kilencese a bajnoki címre esélyes csapatok közül az RB Leipziget emelte ki, amely szerinte a bajnokság legjobb edzőjét szerződtette korábbi trénere, Julian Nagelsmann személyében. Továbbá elmondta, hogy a Borussia Dortmund és a Bayern München jól erősített, és nem érné meglepetésként, hogy ha Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata nyerné meg a bajnokságot.

A teljes interjút ITT tudja megnézni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik