Koronavírus: csavarral, de a Bayern is újrakezdené az edzéseket

Vágólapra másolva!
2020.03.25. 15:45
null
Hans-Dieter Flick újra edzést vezényelhet a Bayern München kerettagjainak (Fotó: AFP)
A Kicker információi szerint a Bayern München vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy a csapat tagjainak ismét közös edzéseket vezényelhessenek. Hans-Dieter Flick és szakmai stábja a hírek szerint a bajor parlamenttől remél elvi állásfoglalást ahhoz, hogy az első keretet három kisebb csoportra bontva újra munkába kezdhessenek a Säbener Strassén.

 

A Wolfsburghoz és az RB Leipzighez hasonlóan kisebb csoportokra bontott, de mégiscsak közös tréningeket tervez a Bayern München, számolt be a Kicker. A csapat tagjai jelenleg otthonukban készülnek, külön-külön. Mindannyian a Hans-Dieter Flick vezetőedző, Holger Broisch fitneszedző és a rehabilitációs munkáért felelős Peter Schlösser által összeállított videók és táblázatok alapján dolgoznak.

A Kicker részletezi, hogy a bő 45 perces programban milyen gyakorlatok szerepelnek, köztük a hirtelen irányváltásos futóedzésekre különösen nagy hangsúlyt fektetve. Utóbbiban segít, hogy a játékosok külön-külön térben, egyesével, de a müncheni edzőközpont részeit is használhatják.

A müncheni jelentések szerint a futballisták egyelőre jól viselik a kialakult helyzetet, amely főleg mentálisan viseli meg a kerettagokat. Úgy érvelnek, hogy ebben a szituációban jelentene új, pozitív impulzust, ha kisebb csoportokban ugyan, de újra közösen gyakorolhatnának.

A Bayern labdarúgói (és vezetői) időközben csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretén belül többek közt a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach játékosai is lemondtak fizetésük egy részéről, amelyet így a klub olyan alkalmazottjai kaphatnak meg, akiknek veszélybe került a megélhetésük a mérkőzések elmaradása miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik