Kettőt egy csapásra: Neuer és Rafinha is Bayern-játékos!

Vágólapra másolva!
2011.06.01. 19:26
null
Neuer és Rafinha megszerzését egymás után jelentette be a Bayern
A Bayern München labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette: megegyezett a Schalke 04 válogatott kapusával, Manuel Neuerrel és a Genoától érkező brazil szélsőhátvéddel, Rafinhával is.

Az elhúzódó tárgyalássorozat végén szerződtetett Neuer július elsejével érkezik a Bayernhez és 2016. június 30-ig ír alá a német rekordbajnokhoz – természetesen az egyes számú mezt is megkapja.

„Nagyon várom már azt az izgalmas kihívást, amelyet a Bayern jelent. Sok válogatott játékostársammal játszhatok együtt, így nem lesz ismeretlen a közeg és remélem, gyorsan beilleszkedek" – futotta le az udvarias tiszteletkört Neuer, akitől azt várják, hogy meghatározó kapusa és vezére legyen a Bayernnek. Ezt az egyáltalán nem kis feladatot az elmúlt években nem sikerült egyik „Kahn-pótlónak" sem teljesítenie, Neuer viszont 18-szoros válogatottként, BL-csatákban edződve érkezik.

„Nagyon nehéz volt meghoznunk a döntést az elengedéséről, hisz egy kiváló képességű játékost vesztünk Neuer távozásával. Végül elfogadtuk a Bayern ajánlatát, mert az adott körülmények között ez volt a legjobb döntés, és teljesíthettük Manuel kívánságát is” – kommentálta az átigazolást a Schalke klubmenedzsere, Horst Heldt. A Schalke egyben bejelentette, hogy szerződteti az Eintracht Frankfurt lejáró szerződésű kapuvédőjét, a csapatban már korábban védő Ralf Fährmannt.

Új egyese mellett új tizenhármasa is lesz a Bayernnek, a Genoa brazil szélsőhátvédje, Rafinha 2014 nyaráig kötelezte el magát a müncheni csapathoz. A Bundesliga-rutinnal rendelkező Rafinha szerződtetése következtében Philipp Lahm a jobb oldalról a bal oldalra kerül át a hátvédsorban.

„Erről egyeztettünk az új edzővel, Jupp Heynckessel, és Lahmnak sincs kifogása az ellen, hogy a másik oldalra kerüljön" – nyilatkozta a Bayern sportigazgatója, Christian Nerlinger.

Neuer és Rafinha a Bayern második és harmadik nyári igazolása a másodosztály gólkirálya, a Cottbusból érkező Nils Petersen után.

NEUER LEGSZEBB VÉDÉSEI


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik