Hertha: Magath alapozásához hasonlítja Dárdaiét a légiós

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 09:01
null
Dárdai ezt az ígéretét is beváltotta: kemény munkát ígért a berlini játékosoknak az alapozásra, és... (Fotó: HerthaBSC/Twitter)
Peter Pekarík, a német Hertha 28 éves szlovák labdarúgója nem aggódik csapata erőnléte miatt, mivel Dárdai Pál alapozó edzéseit hasonlóan keménynek tartja, mint az ebben a műfajban legendásan mértékadó Felix Magath tréningjeit. A Herthánál körvonalazódik az a pénz, amelyet Ronnyért kaphatnak, és amelyet erősítésekre szánnak. Akár Dzsudzsák Balázsnál is futhatnak még köröket a válasz nélküli első ajánlatukat követően.

 

„Csak két napja edzek ismét a csapattal, de ez a felkészülési munka tényleg nagyon kemény – minősítette az edzésmunkát Pekarík. – Ha így folytatódik, akkor nincs miért aggódnunk a következő szezonban. Én már alapoztam Felix Magathnál is, akivel idáig a legkeményebb munkát végeztem. Meglátjuk, hogy most még mi vár ránk. Dárdai nagyszerű edző, igazi példakép minden játékos számára, mindig számíthatunk rá.”

Dárdai Pál a hét elején félig viccesen, félig komolyan arról nyilatkozott, hogy jó hangulatban dolgoznak a játékosai, és ez biztosan így lesz egészen addig, amíg meg nem tudják: milyen kemény munka vár rájuk. Most már talán sejtik...

A berliniek keretéből már távozott John Heitinga, míg Ronny helyzete egyelőre bizonytalan. Rá nem számít a szakmai stáb, kérői is vannak, de konkrétumok még nincsenek az ügyben. Helyzetét tovább nehezíti, hogy kisebb sérüléssel bajlódik. Pedig az érte kapott pénz – a Hertha reményei szerint mintegy hárommillió euró – igencsak jól jönne a tervezett erősítésekhez. (A transfermarkt.de kétmillió euróra árazta be.) Márpedig a klub belső védőt, szélsőt, támadó középpályást és csatárt is szeretne igazolni. (Képben van Dzsudzsák Balázs is, de a berliniek első ajánlatára – a német sajtó bruttó 2 millió euróról és nettó 1.1 millióról is írt a napokban – még nem válaszolt a Dinamo Moszkva magyar légiósa.)

„Igazgatónk, Michael Preetz keményen dolgozik, de nem tudunk és akarunk több pénzt költeni annál, amennyink van” – fűzte hozzá az átigazolásokhoz Dárdai.

A keret átalakítását felgyorsíthatja, hogy a július 19-én kezdődő ausztriai edzőtáborba már olyanokkal szeretne dolgozni a magyar tréner, akik a szezonban ténylegesen a rendelkezésére állnak.

A Herthát öt éven át szolgáló Ronny aligha lesz akkor még a berliniek játékosa, a brazil középpályás német sajtóhírek szerint Kína vagy Dubai felé veheti az irányt. A légiós szerződése 2017 nyaráig érvényes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik