Hertha: járványügyi biztos felügyeli Petry Zsolték edzéseit

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 11:17
null
Petry Zsolt ismét munkába állt (Fotó: AFP)
Majd három hete elkezdődtek az edzések a német élvonalbeli Hertha BSC-nél, amely nemrég Bruno Labbadiát nevezte ki a csapat élére. Petry Zsolt kapusedző elmondta, hogyan zajlanak a koronavírus-járvány miatt kis létszámú tréningek Berlinben.

 

„Két hét erőfejlesztő tréning után most vagyunk a harmadikban, Bruno Labbadia vezetőedző kiscsoportos foglalkozásokat tart” – idézi a Bors Petry Zsoltot, a berlini Bundesliga-csapat kapusedzőjét.

A Hertha játékosai és a szakmai stáb tagjai lemondtak a havi fizetésük tíz százalékáról.

„Az a minimum, hogy az eddig egyetlen munkanapról sem hiányzók életfeltételein javítsunk” – véli Petry Zsolt, aki hozzátette, Angela Merkel kancellár javasolta, májustól zárt kapuk mögött folytatódjon a bajnokság.

Labbadia a taktikai edzéseket nyolc mezőnyjátékosból és egy kapusból álló csoportokban írta elő, ám a járványügyi biztos közbeszólt.

„Igen, ilyen személy is jelen van nálunk és a többi német csapat edzésein. Ez az illető például egy mezőnyjátékost leparancsolt a gyepről, és csak hetet engedélyezett. Aztán előfordult olyan eset is, hogy a kapusaimmal nem dolgozhattam, afféle létszámfelettinek minősített bennünket. A vírus mindenkitől áldozatot követel, mivel nem tudni, mit hoz a következő nap, ezért reggel nyolctól este nyolcig készen állok arra, hogy edzést vezényeljek” – tette hozzá az 53 esztendős magyar szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik