Hertha: Ennyire talán még én is lehetek önző – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 10:21
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője lehet, hogy nem számíthat két alapemberére az Európa-liga selejtezőiben, miután Mitchell Weiser és Niklas Stark jó eséllyel meghívást kap az olimpiai labdarúgótornára utazó német válogatott keretébe.

Tizenkét nap múlva a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) megnevezi azon játékosokat, akik utazhatnak a riói ötkarikás futballtornára. A Herthából Mitchell Weiser és Niklas Stark is jó eséllyel pályázik a kerettagságra, nekik így ki kellene hagyniuk a Hertha Európa-liga-selejtezőit (július 28-án és augusztus 4-én, a 3. kvalifikációs körben kapcsolódik be a Hertha a sorozatba). Mitchell Weiser és Niklas Stark is jó eséllyel pályázik a kerettagságra, nekik így ki kellene hagyniuk a Hertha Európa-liga-selejtezőit (július 28-án és augusztus 4-én, a 3. kvalifikációs körben kapcsolódik be a Hertha a sorozatba).

Azonban a kluboknak nincs kötelezettségük arra vonatkozóan, hogy elengedjék futballistáikat az olimpiára, így Dárdaiék akár meg is vétózhatnák két játékosuk brazíliai szereplését.

„Az életben csak egyszer adódik lehetőség az olimpiai részvételre, ezt nem akarom elvenni tőlük – mondta Dárdai Pál a Bildnek. – A német szövetségnek tudnia kell, hogy remek formában vannak és sokat jelentenek a Herthának.”

„Ha játéklehetőséget kapnak, egyetértek a meghívásukkal” – utalt a magyar tréner arra, hogy amikor Weiser legutóbb az U21-es válogatottal készült, két meccsen mindössze egy perc jutott neki.

„Az olimpiai torna belelóg a felkészülésbe, ami pedig különösen fontos a fiataloknak. Mint edző, természetesen azt szeretném, hogy a legjobb állapotban térjenek vissza a játékosaim. Ennyire talán még én is lehetek önző.”

A riói nyári játékok tizenhat csapatos labdarúgótornáján U23-as válogatottak szerepelnek, azzal a kiegészítéssel, hogy minden együttes keretében lehet három túlkoros játékos. A német válogatott a C-csoportba kapott besorolást, ahol Fidzsi, Dél-Korea és Mexikó lesz az ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik