Hertha: bevált Dárdai Pál pszichés trükkje

Vágólapra másolva!
2018.04.25. 13:45
null
Dárdai nagyon elégedett Kalou játékával (Fotó: AFP)
Nagyszerű formában játszik a 2017–2018-as szezonban Salomon Kalou, a Hertha labdarúgója, akinek új szerepkört talált ki Dárdai Pál: az elefántcsontparti légiós irányítóként szerepelhet a hétvégi, Augsburg elleni bajnokin.

 

 

„Sala szenzációs, a jelenlétével és a viselkedésével is nagy segítség számomra. Minden edző ilyen játékosra vágyik. Elfogad minden döntést, sohasem reagál dühösen, mindenkinek igazi példakép lehet” – idézte a Bz-berlin.de portál Dárdait.

Kalou egyértelműen a legveszélyesebb berlini, eddig tizenegy gólja mellett három gólpasszt is adott a szezonban – kettőt éppen a legutóbbi, múlt heti, frankfurti 3–0-s győzelemkor.

Talán éppen ez győzte meg arról Dárdait, hogy a szombati, Augsburg elleni hazai mérkőzésen irányítóként számítson rá, a tervek szerint neki kell majd pótolnia Ondrej Dudát. „Valószínűleg Valentino Lazaróval felváltva játszik majd ezen a poszton, a mozgásai és a meglepő cselei minden ellenfélre veszélyesek lehetnek” – mondta a magyar edző.

A Berliner Kuriernak Dárdai elárulta, a pszichés trükkje, úgy tűnik, bevált, korábbi kijelentését – miszerint a bajnokság hajrájában több fiatalnak is lehetőséget ad – elsősorban idősebb futballistái miatt tette. „Egy kicsit a régi játékosokat akartam megcsiklandozni, ennek eredményeként a győztes mentalitás vissza is tért Per Skjelbredbe és Vladimír Daridába” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik