FFT: a taktikailag legkifinomultabb fiatal játékos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.09. 16:46
Ismerje meg jobban Joshua Kimmichet, a Bundesliga és a Bayern München egyik legtehetségesebb játékosát!

Joshua Kimmich a tudásra alapoz. Nem ő a legmagasabb, a leggyorsabb vagy a legerősebb, de taktikailag ő a legkifinomultabb az összes fiatal focista közül. Elképesztő, ahogy tudása gyarapszik.

Így produkált átlagon felüli teljesítményt Pep Guardiola egyedi, személyes edzésprogramja alatt – leginkább az után, hogy a Manchester City későbbi edzője ízekre szedve elemezte ki Kimmichnek a Borussia Dortmund elleni 2016. márciusi gól nélküli döntetlen után az ifjonc teljesítményét. Alig telt el néhány perc a sípszó után, és a vérgőzös Guardiola vagy egy percen át mosta ifjú protezsáltja fejét, le nem véve róla a szemét.

Kimmich a délnémet Rottweil szülötte, akárcsak a hűséges kutyafajta; a várostól tíz kilométerre fekvő faluban, Bösingenben nőtt fel. Elválaszthatatlan a labdarúgástól, amióta 2002-ben megnézte a jokohamai brazil–német vb-döntőt. A hétéves Kimmich a szülinapi partijából kiskerti passzolgatást rögtönzött, és sötétedésig focizott a barátaival. Berthold, az apja, aki amatőr szinten játszik a helyi csapatban, dagadt a büszkeségtől.

A Bayern München játékosát 22. születésnapján, 2017-ben látogatta meg a FourFourTwo.

A cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik