Felkészülés: Stieberéké a trófea, a Bayern lett az utolsó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 19:47
null
A Hamburg 2009 után másodszor nyerte meg a tornát (Fotó: Twitter/HSV)
Stieber Zoltán csapata, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hamburger SV nyerte meg a Telekom-kupát, miután a felkészülési torna fináléjában 2–1-re legyőzte az Augsburgot. A harmadik helyért a Borussia Mönchengladbach tizenegyesekkel legyőzte a Bayern Münchent, így a rekordbajnok zárt az utolsó pozícióban.



A HELYOSZTÓKON

Stieber Zoltánnal a kezdőjében parádésan kezdett a HSV a döntőben, hiszen Olic passzából Guaida már a második percben mattolta az Augsburgot, 11 méterről, a kapus lábai között talált a kapuba (1–0).

A játék feléhez közeledve ugyanő közel került a duplázáshoz, a 33. percben viszont már meg is született a hamburgiak második gólja, egy szöglet után Olic fejelt a jobb alsóba (2–0).

A 41. percben Matavz még szépített ugyan, de a hátralévő négy percben újabb gól már nem született, így a hamburgiak 2–1-re győztek, és a 2009-es, első kiírás után ismét megnyerték a tornát, a sikerek tekintetében utolérve a szintén kétszer nyerő Bayern Münchent.

A Bayernnek sok ideje nem volt az elődöntő után, szinte rögvest következett a harmadik helyért vívott meccs, de a münchenieknek ez sem okozott nagy örömöt. A gól nélküli 45 perc után Alaba, Lahm és Kimmich még belőtte a tizenegyesét, Höjbjerg és Benko viszont kihagyta, miközben a Mönchengladbach részéről mind a négyen a kapuba találtak (0–0, tizenegyesekkel 3–4).

ELŐDÖNTŐ

Az Augsburg ellen az Ulreich – Rafinha, Lahm, Alaba, Steinhart – Thiago Alcántara, X. Alonso, Rode – Müller, Kurt, D. Costa kezdő tizeneggyel felálló Bayern München nem rajtolt rosszul a tornán, hiszen már a 7. percben előnyhöz jutott: az új szerzemény Douglas Costa bal oldali beadását Thiago Alcántara terelte estében a kapuba (0–1).

A 45 perces mérkőzés feléig kontrollálta ezt követően a Bayern a meccset, majd fölénybe került az Augsburg, és bár Ulreich megpróbálta megakadályozni, védéseivel sem tudta elodázni a fordítást, így nem jutottak be a döntőbe a müncheniek (2–1).



A HSV az Adler – Diekmeier, Djourou, Cléber, Ostrzolek – Kacar, Steinmann – Müller, Holtby, Ilicevic – Lasogga kezdőcsapattal állt fel a Mönchengladbach ellen, Stieber az elődöntőben csak a kispadon kapott helyet.

Az első negyedóra végén Adler mentése kellett a HSV-nek, és bár ezt követően a hamburgiaknak is volt lehetőségük, a 45 perc alatt nem született gól, így jöhettek a tizenegyesek.

Az első két pár nem hibázott, majd Adler védte Ritter lövését, az utolsó körben Cléberét Sippel, így folytatódhatott a párbaj. Adler újabb hárítása után Kacar betalált, így a Hamburg nyert, és bejutott a döntőbe (0–0 – tizenegyesekkel 5–4).

TELEKOM-KUPA
ELŐDÖNTŐ

Hamburg–Borussia Mönchengladbach 0–0 – 11-esekkel 5–4
Augsburg–Bayern München 2–1

A 3. HELYÉRT
Borussia Mönchengladbach–Bayern München 0–0 – 11-esekkel 4–3

A DÖNTŐ
Hamburg–Augsburg 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik