Edzősors: Achim Beierlorzer lett a Köln új trénere

Vágólapra másolva!
2019.05.13. 14:39
A német másodosztályt magabiztosan megnyerő 1. FC Köln bejelentette, hogy a következő szezon során a SSV Jahn Regensburgtól érkező Achim Beierlorzer lesz a csapat vezetőedzője. Ezzel eldőlt, hogy az április vége óta ideiglenes vezetőedzőként dolgozó André Pawlak nem kap állandó megbízást.

Egy fordulóval a vége előtt már biztos, hogy az 1. FC Köln nyeri meg a német másodosztályú bajnokságot, ám az is biztos, hogy nem feltétlenül André Pawlak a legboldogabb ennek a hírnek a hallatán. A német szakembert ugyanis április végén nevezték ki ideiglenesen a klub vezetőedzőjének, miután Markus Anfang irányításával ugyan vezette a tabellát a csapat, de belefutott egy négymeccses nyeretlen szériába, így a szakvezetőt lapátra tették három fordulóval a vége előtt.

A következő fordulóban aztán már Pawlak irányításával a kölniek legyőzték a Fürth együttesét, ezzel biztosították feljutásukat. Majd az elmúlt hétvégén 5–3-ra kikaptak a Regensburgtól, s ezt követően jelentették be az új szakember érkezését.

A kölni klub vezetői közölték: a következő idényben az 51 éves Achim Beierlorzer lesz a csapat vezetőedzője – aki az elmúlt hétvégén még a Regensburg kispadján ült, és most két évre szóló szerződést kötött új klubjával.

„Egyetlen pillanatig sem hezitáltam, hogy elfogadom a kölni ajánlatot. Főleg, amikor egy olyan nagy hagyományokkal és rengeteg szurkolóval rendelkező klub keres meg, mint a Köln. Kíváncsian várom a közös munkát” – fogalmazott Beierlorzer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik