Dortmund: Tuchel mellett Sousa is szóba került Klopp utódjaként

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 15:58
null
Paulo Sousa (Fotó: Reuters)
A német nemzeti hírügynökség (DPA) és a t-online.de szerint Paulo Sousa, a Videoton volt, a svájci FC Basel jelenlegi edzője is esélyes a szezon végén távozó Jürgen Klopp utódlására a Borussia Dortmund labdarúgócsapatánál.

 

Jürgen Klopp szerdán, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy június 30-ával távozik a Borussia Dortmundtól. Utódját a klub egyelőre nem kívánta megnevezni.

Az első számú esélyes Thomas Tuchel, aki már a Mainznál is ült Klopp után a kispadon – a jelenleg fizetés nélküli szabadságát töltő szakember visszautasította az RB Leipzig és a Hamburger SV ajánlatát. A Bild úgy tudja, Tuchel már rábólintott a 2019-ig szóló, 20 millió eurós dortmundi szerződésajánlatra, de sem az edző menedzsere, sem a BVB nem kívánta ezt az értesülést kommentálni.

Ha nem Tuchel, akkor ki? – teszi fel a kérdést a DPA és a t-online.de. A svájci Baselt irányító Paulo Sousa tökéletesen ismeri Dortmundot – 1996–97-ben a csapat játékosa volt, Bajnokok Ligáját nyert a fekete-sárgákkal.

„Csodálkoztam, hogy miért nem került már szóba korábban a neve" – kommentált a német Skynak a Basel csapatkapitánya, Marco Streller.

A harmadik név a szintén BL-győztes Paul Lamberté, aki ugyancsak az 1996–97-es szezont töltötte Dortmundban. A skót szakember 2009 és 2012 között a Norwichot, 2012 és 2015 között pedig az Aston Villát irányította, a birminghami csapat februárban menesztette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik