Dortmund: 14 év börtönt kapott a BL-meccs előtt robbantó férfi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.27. 15:44
null
Szergej W. 14 éves börtönbüntetést kapott (Fotó: AFP)
Több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérletért 14 év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki tavaly áprilisban a Borussia Dortmund csapatbuszának közelében három robbanószerkezetet is felrobbantott.

 

Szergej W. ellen két rendben elkövetett súlyos testi sértés és több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet vádjával indult eljárás, Carsten Dombert főügyész életfogytig tartó börtönbüntetést kért a bíróságtól. A 29 éves férfi a tárgyaláson – amelynek második napján szabták ki a 14 éves börtönbüntetést – azt mondta, nem akart senkit sem megölni a buszon tartózkodók közül, amit ügyvédje, Carl Heydenreich is megerősített. Az elkövető hozzátette: a 2015-ös párizsi terrortámadás után fogalmazódott meg benne az elképzelés.

Az Oroszországban született, német útlevéllel is rendelkező Szergej W. három robbanószerkezetet is elhelyezett a Dortmund hotelénél a Monaco elleni hazai Bajnokok Ligája-meccs előtt. A 29 éves elkövető az ügyészség szerint azt szerette volna elérni, hogy csökkenjen a klub részvényeinek tőzsdei árfolyama – az AP hírügynökség beszámolója szerint akár több mint 500 ezer eurós profitot is elérhetett volna.

A robbantás következtében a Borussia Dortmund korábbi játékosa, Marc Bartra – aki a spanyol élvonalbeli Real Betis játékosa jelenleg – kézsérülést szenvedett, műteni is kellett, valamint egy rendőr is súlyos sérüléseket szenvedett – azóta sem tudott szolgálatot teljesíteni.

A nyomozás során a Borussia Dortmund buszon tartózkodott 18 játékosát – akik közül azóta már csak heten vannak a BVB-nél – tanúként hallgatták ki. A Borussia Mönchengladbachban futballozó Matthias Ginter könnyek között érkezett meg a tanúk padjára, míg az azóta visszavonuló Roman Weidenfeller úgy fogalmazott: „nem vagyunk robotok”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik