Chelsea: Michael Ballack a Schalkéban folytathatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2010.05.05. 12:48
null
Ballack Gelsenkirchenben köthet ki (Fotó: Action Images - archív)
Német sajtóinformációk szerint Michael Ballack, a Chelsea középpályása a szezon végén távozik a londoni klubtól, és Németországban, a Schalke játékosaként folytatja pályafutását.

A 33 éves Ballack szerződése a szezon végén lejár a Chelsea-nél, de Roman Abramovics, a klub tulajdonosa egyelőre nem egyezett meg a játékossal a hosszabbításról. A középpályás az FA-kupa döntője után a német válogatott edzőtáborába utazik, és a világbajnokság alatt nem kíván szerződéshosszabbítási tárgyalásokat folytatni.

A Kölner Express úgy tudja, Ballack szívesen hazatérne Németországba, és a Schalke már érdeklődött is a 98-szoros válogatott játékos iránt. A gelsenkirchenieknek nem lesz egyszerű előteremteni a sztár fizetését (Ballack körülbelül hatmillió eurót keres évente), de Felix Magath, a klub vezetőedzője úgy véli, ezzel nem lesz probléma.

„Ha Ballack hazatér, kevesebb pénzért is hajlandó lenne játszani" – nyilatkozta a szakember. A klubcserét Ballack egyik fő szponzora, az adidas is támogatná, hiszen a Schalke hosszú évek óta a cég által gyártott felszerelésben játszik. A sportszergyártó mindenképpen szeretné elkerülni, hogy egyik reklámarca olyan csapatba igazoljon, amely a rivális Nike céggel áll szerződésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik