BVB: transzferrekordot döntenének egy 16 éves játékosért – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 08:50
null
Újabb szupertehetség tart Dortmund felé? (Fotó: Sky Sports)
Sajtóhírek szerint a Borussia Dortmund transzferrekordot dönt egy 16 éves angol középpályásért: a német élvonalban szereplő labdarúgócsapat 35 millió eurót fizet a Birmingham Cityben futballozó Jude Bellinghamért.

 

Jude Bellingham 2019 augusztusában a Birmingham történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa lett, 16 évesen és 58 naposan mutatkozott be a Portsmouth elleni Ligakupa-mérkőzésen. A középpályás fiatal kora ellenére alapember csapatában: ebben az idényben 34 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyen négy gólt szerzett és három gólpasszt jegyzett.

Bellinghamet a jövő egyik legnagyobb angol tehetségeként tartják számon. Korábban arról írtunk, hogy a Manchester United 30 millió fontot ajánlott érte, ám úgy tűnik, a Dortmund nyerte a kegyeiért vívott csatát.

A Sport Bild szerint a Borussia 35 millió eurót fizet majd Bellinghamért. Ez transzferrekordot jelentene, mivel a legnagyobb összeg, amit játékosért fizetett a Dortmund, 30.5 millió euró volt – ennyiért vették vissza Mats Hummelset a nyáron a Bayern Münchentől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik