Bundesliga: tehetséges belga kapust igazolt az RB Leipzig

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 17:01
null
Vandevoordt 2024-ben csatlakozik a lipcseiekhez (Fotó: RB Leipzig/Twitter)
Hivatalos oldalán jelentette be a német RB Leipzig, hogy szerződtette a KRC Genk 20 esztendős kapusát, Maarten Vandevoordtot. A fiatal játékos 2024-ben csatlakozik majd a lipcsei együtteshez, amellyel egy onnantól számított ötéves szerződést írt alá.

 

„Nagyon örülök, hogy a jövőben az RB Leipzignél folytathatom a pályafutásomat. A klubnak tiszta elképzelése van a futballal kapcsolatban, és az elmúlt években Európa egyik legjobb klubjává vált, különösen a fiatal játékosok számára. Ez nagyon motivál engem, és nagyon várom már, hogy a Red Bull-család tagja lehessek” – mondta az rbleipzig.com-nak a fiatal kapus. Hozzátette, a lipcseiek kapusképzése fantasztikus, Gulácsi Péter Európa egyik legjobb kapusává fejlődött az egyesület színeiben.

Maarten Vandevoordt 2019 szeptemberében debütált a felnőttek között 17 évesen egy Belga Kupa-mérkőzésen, a KSK Ronse ellen, amelyet 3–0-ra múlt felül a KRC Genk. Decemberben aztán a belga élvonalban is bemutatkozhatott, három nappal később pedig a Bajnokok Ligájában is debütált, amivel ő lett a legfiatalabb pályára lépő kapus a sorozat történetében.

A 2020–2021-es idény második felében Vandevoordttal már kezdőként számoltak a Genknél, amellyel az idény végén megnyerte a Belga Kupát. A mostani kiírásban eddig 34 alkalommal lépett pályára a belga bajnokságban, kilencszer megőrizte kapuját a góltól.

A klubok nem hozták nyilvánosságra az árát, az átigazolásokban mértékadó német transfermarkt.de adatai alapján jelenleg 4 millió euró az értéke.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik