Bundesliga: távozhat a csodacsatár Dortmundból, egy feltétellel

Vágólapra másolva!
2022.05.08. 14:30
null
Hogyan tovább? (Fotó: AFP)
Nem remekelhet sérülései miatt mostanában a még mindig csak 17 éves csatár, Youssoufa Moukoko, aki ebben az idényben csupán 203 percet játszhatott a Bundesligában. A nyáron elhagyhatja a klubot.

 

2020 decembere óta hat komolyabb sérülést szenvedett a Dortmund színeiben több korrekordot megdöntő csodagyerek, a kameruni származású, de német korosztályos válogatott Youssoufa Moukoko, így nem csoda, ha ebben az idényben nagyon keveset játszott. Tudására jellemző, hogy a fent említett 203 perc alatt is lőtt egy gólt, és adott két gólpasszt, így nagy kár lenne őt a kispadon „jegelni”.

A nyáron távozhat, írja róla március után ismét a Bild, de a 15-20 millió eurós vételár túl sok a kérőknek, akiknek számolniuk kell azzal is, hogy a Dortmund csakis visszavételi opcióval adná el a tinizsenit.

„Nagyon frusztrálttá tett a sok sérülés. Nem volt könnyű számomra ez a szezon, ennyi sérülés már tényleg sok. De sokat tanultam belőle… A sérülések nélkül sokkal több játékidőt kaptam volna. A sérülések hozzátartoznak a futballhoz, és tudni kell kezelni a kudarcokat. Ez nagyon jól sikerült, még ha nagyon bosszantó is volt számomra ez az időszak. Egyszerűen el akarom felejteni ezt a pocsék szezont” – nyilatkozott őszintén egy podcastban a játékos, aki a Dortmund különböző csapataiban 126 mérkőzésen 146 gólt szerzett, és adott 29 gólpasszt, a korosztályos válogatottakban nyolc mérkőzésen hatszor volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik