Bundesliga: szerződést bontott és hazatérhet a BVB volt szélsője

Vágólapra másolva!
2019.01.03. 20:03
Közös megegyezéssel szerződést bontott a VfL Wolfsburg labdarúgócsapatával és várhatóan hazájában folytatja pályafutását Jakub Blaszczykowski, a Borussia Dortmunddal korábban két német bajnoki címet szerző lengyel szélső.

A 33 éves futballista 2016 óta állt a Wolfsburg alkalmazásában, ám a Bundesliga mostani idényében már csak egy mérkőzésen lépett pályára, és a „farkasok” meccskeretébe is csupán két alkalommal került be. A csapat csütörtökön már Blaszczykowski nélkül utazott el a spanyolországi edzőtáborba.

A több mint százszoros lengyel válogatott támadó a Bild információi – valamint a Wolfsburg Twitter-oldalán megjelent bejegyzés – szerint Lengyelországban keres magának új csapatot, és várhatóan a Wisla Krakównál folytatja pályafutását. Annál a Wisla Krakównál, melynek versenyzési engedélyét a lengyel szövetség csütörtökön felfüggesztette, és ha a tulajdonosi háttere nem rendeződik, ki is zárhatja a bajnokságból.

Blaszczykowski pályafutása legszebb időszakát Dortmundban töltötte el, ahol 2007 és 2016 között két bajnoki címet (2011, 2012) szerzett a fekete-sárgákkal.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik