Bundesliga: Sallai célja a nemzetközi kupaindulás a Freiburggal

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 12:56
null
Sallai szerint sok munka és szerencse kell, hogy a legjobbak között zárjanak (Fotó: AFP)
Sallai Roland célja, hogy csapatával, a Freiburggal kivívja a nemzetközi kupaszereplés jogát a német labdarúgó-bajnokságban – írja az MTI.

Az együttes jelenleg a negyedik, Bajnokok Ligája-főtáblát érő helyen áll a Bundesligában, de a magyar válogatott támadója szerint ahhoz, hogy ezt megtartsa, az kell, hogy ne legyen olyan megingása, mint a legutóbbi fordulóban, amikor 2–2-es döntetlent játszott a kiesőjelölt Bielefelddel.

„Sok munka és szerencse is kell ahhoz, hogy a legjobbak között zárjunk” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának Sallai, aki szeretné, hogy a Freiburg elleni mérkőzések előtt az ellenfelek róla is beszéljenek az öltözőben, mint csapata egyik legjobbjáról.

„A sérülésem szerencsére már a múlté, ha kicsit szerencsésebb vagyok, a hétvégén gólt is szerezhettem volna” – tette hozzá a csatár.

A Freiburgra pénteken nehéz feladat, a második helyezett Dortmund elleni idegenbeli rangadó vár: a magyar játékos ősszel betalált a Borussia kapujába – az idénybeli egyetlen gólja –, ami pluszmotivációt jelent neki.

A válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzéseivel kapcsolatban megjegyezte, ismét olyan csoportba kerültek, amely egyénileg és csapatként is kiemelkedő lehetőséget ad arra, hogy megmutassák magukat a világ előtt. Kijelentette, a tavaly nyári Európa-bajnoksághoz hasonlóan ezúttal sem feltartott kézzel fognak kimenni a pályára a németek, az angolok és az olaszok ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik