Bundesliga: Nagelsmann Gulácsit dicsérte a nagy bravúrja után

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.03. 13:06
null
Nagelsmann Gulácsit dicsérte a meccs után (Fotó: AFP)
Julian Nagelsmann vezetőedző a kapus Gulácsi Pétert és csapata egész védelmét dicsérte azt követően, hogy az RB Leipzig szombaton 1–0-ra nyert a VfB Stuttgart otthonában és ezzel a német labdarúgó-bajnokság tabellájának élére ugrott.

„Óriási helyzetet teremtettünk számukra, de Péter nagyszerűen reagált és hárított. Egyenlíthettek volna” – mondta a tréner arra utalva, hogy a mérkőzés 86. percében, 1–0-s lipcsei vezetésnél a stuttgartiak védője, Waldemar Anton hirtelen teljesen üresen állt Gulácsi előtt, aki aztán kivételes reflexszel védte az ellenfél lövését.

GULÁCSI PARÁDÉS VÉDÉSÉT 7.09-NÉL TEKINTHETIK MEG

Az RB Leipzig védelme – benne a másik magyar válogatott játékossal, Willi Orbánnal – kiemelkedően teljesít eddig, a szezon 14 bajnoki találkozóján mindössze kilenc gólt kapott, ami messze a legjobb mutató a mezőnyben. Orbán és a másik belső védő, Dayot Upamecano is remek teljesítményt nyújtott Stuttgartban.

„Valószínűleg a legjobb csapat ellen játszottunk a mostani idényben” – mondta a VfB vezetőedzője, Pellegrino Matarazzo azok után, hogy a Stuttgart korábban már találkozott a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern Münchennel is.

A lipcseiek decemberben igazolt magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik ezúttal még nem lépett pályára, ő várhatóan jövő szombaton mutatkozhat be.

A klub vasárnap Twitter-üzenetben köszöntötte a magyar hálóőrt, akinek ez volt a 200. tétmérkőzése az együttes színeiben. A játékosról készült fotómontázs alá a #PeteTheWall (Pete a fal) hashtaget írták.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik