Bundesliga: menesztése előtt nem sokkal még edzést tartott a Schalkénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 08:36
null
Tedesco a Manchester City elleni meccsen ült utoljára a Schalke kispadján (Fotó: AFP)
A Bild beszámolója szerint menesztése előtt néhány órával még edzést tartott a Schalke 04 labdarúgócsapatánál Domenico Tedesco. A 33 éves vezetőedzőtől csütörtök este köszönt el a gelsenkircheni klub, melynél a szakmai munkát az RB Leipzig elleni bajnokin az ideiglenesen kinevezett Huub Stevens, Mike Büskens páros irányítja.

 

A Bild „hihetetlen sztoriként” tálalva azt írja, Tedesco csütörtök reggel 10.17-kor érkezett meg a Schalke edzőközpontjába, ahol egyórás tréninget vezényelt – ekkor állítólag még nem tudta, hogy ez az utolsó feladata a klubnál. Nem egészen nyolc órával az edzést követően este közölték vele, hogy a folytatást már nem vele képzelik el.

Ugyanakkor a német lap hozzáteszi: a Tedescót váltó Huub Stevens már kora délután megérkezett a klubszékházba, hogy a vezetőkkel egyeztessen.

Tedescót 2017 nyarán nevezték ki vezetőedzővé, irányításával a csapat ezüstérmes lett a Bundesligában, a Német Kupában pedig az elődöntőig jutott. Előkelő bajnoki helyezésének köszönhetően a Schalke tavaly ősszel indulhatott a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahonnan továbbjutott, majd a nyolcaddöntőben 10–2-es összesítéssel búcsúzott a Manchester Cityvel szemben. Az idegenben 7–0-ra elveszített keddi visszavágó volt Tedesco utolsó mérkőzése a gárda élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik