Bundesliga: másfél évig zárt kapus meccsek? Nincs kizárva

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.14. 18:48
null
Lehet, hogy hosszú hónapokon át csak zárt kapuk mögött rendezhetnek meccseket a Bundesligában (Fotó: AFP)
Türelmeseknek kell lenniük a német futballszurkolóknak, mire ismét a helyszínen tekinthetnek meg labdarúgó-mérkőzéseket – véli Gerald Haug, a Leopoldina Német Természettudományos Akadémia elnöke. Az intézmény vezetője szerint nincs kizárva, hogy a következő másfél évben csak zárt kapuk mögött rendezhetnek futballmeccseket Németországban.

 

„El sem tudom képzelni, mennyire emocionális lesz, amikor ismét telt házas stadionban léphetünk pályára. A futballtörténelem egyik legnagyszerűbb pillanata lesz” – mondta körülbelül két héttel ezelőtt Fredi Bobic, az Eintracht Frankfurt sportigazgatója a Die Weltnek a koronavírus-járvány elcsendesedése utáni időszakra utalva.

Gerald Haug, a Leopoldina Német Természettudományos Akadémia elnöke lehűtötte a kedélyeket, szerinte ugyanis addig „biztosan nem lenne bölcs döntés” megtelíteni a stadionokat, amíg nem találják meg a betegség ellenszerét.

„Több hónapig, akár másfél évig is eltarthat ez az állapot” – felelte Haug az ARD-nek arra a kérdésre, hogy mennyi idő elteltével lesz ismét biztonságos futballmeccsre járni Németországban.

A Német Labdarúgóliga (DFL) jövő csütörtökön rendkívüli közgyűlést tart, ezen a bajnokságok folytatásáról egyeztethetnek az illetékesek. A testület úgy tervezi, zárt kapuk mögött indítja majd újra a bajnoki küzdelmeket, hogy a klubok ne essenek el a szponzoroktól és a televíziós jogdíjakból származó 750 millió eurós bevételtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik