Bundesliga: „magyaros” klubok versengenek a Werder egyik legjobbjáért

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.29. 17:56
null
Milot Rashica a Bundesligán belül válthat (Fotó: AFP)
Német sajtóhírek szerint az RB Leipzig és a Hertha BSC a két legesélyesebb csapat arra, hogy szerződtesse a Werder Bremen alapemberének számító Milot Rashicát.

 

A brémaiak pocsék idényt futnak, csupán az utolsó fordulóban mozdultak el a biztos kiesést jelentő helyről, de így is osztályozó vár rájuk a Bundesliga-tagságuk megőrzése érdekében. A gárdából így is kiemelkedik a 25-szörös koszovói válogatott labdarúgó: 32 tétmeccsen tizenegy gólja van, emellett hét asszisztot jegyzett idáig. Korábban a Kicker arról írt, Rashica szerződésében állítólag van egy opció, miszerint 38 millió euróért csapatot válthat a következő átigazolási időszakban.

Ezt az opciót jelen állás szerint az RB Leipzig és a Hertha BSC is hajlandó lenne érvényesíteni. A fővárosi együttes tavaly került új befektetők kezébe, azóta rendkívül aktív az átigazolási piacon, sajtóhírek szerint bő egy év alatt 120 millió euró körüli összeget költöttek el a keret átalakítására. Ennek ellenére csupán a Bundesliga-idény 10. helyén zárt.

Néhány hete egyébként arról lehetett olvasni, hogy a koszovói-albán szélső a Liverpool érdeklődését is felkeltette. A Premier League újdonsült bajnokánál a távozásra készülő Xherdan Shaqiri helyét vehetné át a keretben. Erről a koszovói szövetség elnöke, Agim Amedi beszélt egy májusi sajtótájékoztatón.

Rashica 2018 januárjában a holland Vitesse-től érkezett a Werderhez. Anno 7 millió eurót fizettek ki érte, míg mostani értékét 30-35 millió euróra teszik a különböző források.

Rashica Lipcsében Gulácsi Péter és Willi Orbán, Berlinben a Dárdai testvérek csapattársa lehetne jelen állás szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik