Bundesliga: Kjaer labdája is bent volt, mégis Dzekónak adták a gólt

Vágólapra másolva!
2010.11.01. 14:54
A televíziós felvételek alapján mindenki, a játékvezetők is elismerik, hogy a német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján megrendezett Wolfsburg–Stuttgart (2–0) mérkőzésen Simon Kjaer fejese után a labda túljutott a gólvonalon, a liga mégis a labdát másodszor a kapuba juttató Edin Dzekónak adta a találatot.

A döntés magyarázata: Markus Wingenbach játékvezető nem érzékelte, hogy a labda a lécről a gólvonal mögé pattant, továbbengedte a játékot, és jelentésébe is a kipattanó labdát a hálóba fejelő Edin Dzekót tüntette fel gólszerzőként. A német liga hétfőn úgy döntött: kitart a játékvezetői jelentésben foglaltak mellett, azaz hivatalosan és végérvényesen Dzekónak adja a gólt. Wingenbach kérdésre válaszolva kifejtette: a játékvezetők nem zárkóznak el attól, hogy a jövőben egyszer technikai segítséget kapjanak a vitás esetek megítéléséhez, de csak akkor, ha a kiválasztott eljárás „garantáltan százszázalékos segítséget jelent”.

A szombati mérkőzésen egy „egyértelmű gólt" is szerző Dzeko hét találattal a harmadik helyet foglalja el a Bundesliga góllövőlistáján Theofanisz Gekasz (9, Frankfurt) és Papiss Demba Cissé (8, Freiburg) mögött.

A Wolfsburg egyébként az ominózus góllal megdöntötte a Bayern München 1986 és 1989 között felállított rekordját; a bajorok akkor 39 egymást követő hazai bajnokijukon szereztek gólt, a Wolfsburg szombattól negyvennél tart. A Wolfsburg legutóbb 2008 áprilisában maradt gól nélkül saját közönsége előtt – éppen a Bayern ellen (0–0).

 KJAER GÓLJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik