Bundesliga: kettős győzelemmel marad az élvonalban a Wolfsburg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 22:23
null
A Wolfsburg kettős győzelemmel vívta ki a Bundesligában maradás jogát (Fotó: AFP)
A Wolfsburg labdarúgócsapata idegenben 1–0-ra nyert a másodosztályú Holstein Kiel ellen a Bundesliga osztályozójának második mérkőzésén, így kettős győzelemmel harcolta ki a német élvonalban maradást.

A Kiel kezdte aktívabban az összecsapást, ez persze nem túl meglepő, elvégre az odavágón kétgólos hátrányba (3–1) került – a hazaiak nagy mezőnyfölényt alakítottak ki az első félidőben, igaz, ez lehetőségek számában nem mutatkozott meg, csak labdabirtoklásban.

A 17. percben betalált a Wolfsburg, ám Yunus Malli gólját a játékvezető a videós visszanézés után les címén nem adta meg, Divock Origi ugyanis a lövés pillanatában lesen állt, mindezt a kapus előtt tette, amivel igencsak zavarta ellenfelét.

Gól nélküli első játékrész után tovább próbálkozott a Kiel, ám a vendégek védelme nem remegett meg, sőt, a 75. percben egy semmiből érkező góllal pontot is tett a párharc végére: Robin Knoche merészkedett fel a szögletnél a hazaiak kapuja elé, majd fejjel, nyolc méterről a kapu jobb oldalába bólintott.


A hajrában egy szöglet után gólt szereztek a hazaiak, ám kezezés miatt, visszanézés után nem adták meg a találatot. A Wolfsburg 1–0-ra megnyerte az összecsapást, s kettős győzelemmel harcolta ki az élvonalban való maradás jogát.

NÉMETORSZÁG, OSZTÁLYOZÓ A BUNDESLIGA-TAGSÁGÉRT
VISSZAVÁGÓ
Holstein Kiel (II.)–Wolfsburg (I.) 0–1
(Knoche 75.)
A párharcot a Wolfsburg nyerte 4–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik