Bundesliga: Dárdai csiszolja a gyémántokat, meg is van az eredménye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 21:31
null
Jó irányba haladnak a Herthánál (Fotó:AFP)
A Bild számolt be a német első osztályú Hertha BSC játékosainak értéknövekedéséről, Dárdai Pál csapata többek között a jó szezonkezdetnek is köszönheti, hogy a berliniek keretének értéke majdnem harminc százalékkal nőtt.

A Herthának remekül kezdődött az idei szezon, a fővárosiak a bajnokságban a hatodik helyet foglalják el nyolc forduló után, viszont csak két pont választja el őket a második pozícióban lévő Mönchengladbachtól és öt pont az első Dortmundtól.

A csapat értéke kevesebb mint öt hónap leforgása alatt 39 millió euróval emelkedett. A Transfermarkt adatai szerint 2018. június 5-én 135 millió euró volt az együttes értéke, ez most már 174 millió.

Dárdai Pál gárdája egyébként soha nem volt még ennyire értékes. Ezt annak is köszönhetik, hogy sok fiatal játékos kap rendszeres játéklehetőséget (legutóbb a Freiburg elleni Bundesliga-mérkőzésen öt olyan labdarúgó volt kezdő, aki 23 éves vagy annál fiatalabb).

A Hertha legtöbbet érő futballistája a 23 éves védő, Niklas Stark, 20 millió euróval. Az ő értéke ötmillió euróval emelkedett alig néhány hónap alatt. A második a német válogatott hátvéd, Marvin Plattenhardt 17 millióval (neki „csak” kétmilliót ugrott az értéke). A harmadik egy 19 éves, saját nevelésű középpályás, a sokra hivatott Arne Maier. Ő örülhetett a legnagyobb ugrásnak, mert 7.5 milliós növekedéssel, 15 millióra ment föl az ára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik