Bundesliga: a válogatottnál mellőzött gólkirály panasza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 13:56
A német Bildben megjelent írás szerint Stefan Kiessling, a Bundesliga legutóbbi gólkirálya a hosszas mellőzés eredményeképpen a jövőben visszautasítaná a német válogatottba szóló meghívót. A Bayer Leverkusen labdarúgója saját Facebook-oldalán magyarázatot is fűzött a cikkhez.

„Szeretnék magyarázatot fűzni a Bildben megjelenő cikkhez – írta Kiessling a hivatalos Facebook-oldalán. – Nem vagyok könnyű helyzetben, amikor időről időre a nemzeti csapatról kérdeznek, és szeretném elejét venni annak, hogy ez a téma újra és újra előkerüljön. Számomra nem jelent gondot, hogy nem számítanak rám, így legalább százszázalékosan összpontosíthatok a Bayerre."

Joachim Löw szövetségi kapitány a 2010-es vb bronzmeccse óta egyszer sem hívta meg a válogatottba Kiesslinget, aki kissé fájlalja ezt, és azért nem kér a válogatottságból, hogy a későbbiekben ne is faggassák erről a témáról.

„Három esztendeje senki sem keresett a válogatottól, senki sem mondta el, miért nem elég ez (a legutóbbi három Bundesliga-idényben és a mostaniban szerzett összesen ötven gól) a nemzeti csapatba. Nem szeretem felkavarni a dolgokat, sőt inkább lezárnám már ezt a témát. A Bayernél a társaim és a szurkolók is hisznek bennem, nekem ennyi éppen elég ahhoz, hogy a maximumon teljesítsek."

A 29 esztendős Kiessling eddig (2007–2010 között) hatszor lépett pályára a Nationalelfben, gólt nem szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik