Bundesliga: a Schalke korábbi üdvöskéje visszatért a német élvonalba

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 11:28
null
Max Meyer visszatért a Bundesligába (Fotó: AFP, archív)
Miután az idényben csak egyetlen tétmeccsen kapott lehetőséget a Crystal Palace-ban, a klubváltás mellett döntött Max Meyer. A Schalke korábbi játékosa, aki a német felnőttválogatottban négyszer is pályára lépett, az idény végéig szóló megállapodást kötött a Bundesligában a kiesés elől menekülő 1. FC Kölnnel.

 

Meyert néhány évvel ezelőtt még a német élvonal legnagyobb ígéretei között tartották számon. A ma már 25 éves középpályás még nem töltötte be a tizennyolcat, amikor már bemutatkozott a Schalke felnőttjei között – a Mainz elleni mérkőzésen csereként beállva egy pontot érő gólpasszt adott.

2018 nyaráig összesen 146 bajnokin lépett pályára a „királykékeknél”, 17 gól és 16 gólpassz fűződött a nevéhez. Szerződése lejártával kisebb meglepetésre Londont és a Crystal Palace-t választotta. Ám a Premier League-ben nem tudott megragadni…

A négyszeres válogatott középpályás értékét 22 éves korában több mint 20 millió euróra becsülte a Transfermarkt, ehhez képest jelenleg 3 milliós értéket tulajdonítanak neki. A visszaesés nem is csoda: az elmúlt egy évben összesen kilenc tétmérkőzésen kapott lehetőséget és ebből csak egyet játszott végig.

A Palace 2018-ban ingyen szerezte meg, s ezúttal ingyen adta tovább a játékjogát a Kölnnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik