Bundesliga: a Hertha játékosa megdöntötte a futórekordot

Vágólapra másolva!
2020.06.02. 17:42
Úgy látszik, a koronavírus miatti kényszerszünetben kipihente magát Vladimír Darida, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC játékosa, a cseh játékos ugyanis elképesztő rekordot döntött meg az Augsburg elleni bajnokin!

Az új rekord: 14.34 kilométer. Ennyit futott Darida az Augsburg ellen 2–0-ra megnyert bajnokin, amelyen egyébként a 92. percben, a második gólnál ő jegyezte a gólpasszt. Az új rekord: 14.34 kilométer. Ennyit futott Darida az Augsburg ellen 2–0-ra megnyert bajnokin, amelyen egyébként a 92. percben, a második gólnál ő jegyezte a gólpasszt.

A Bundesliga történetében (legalábbis, mióta mérik) még soha, senki nem futott ennyit egyetlen mérkőzésen. A korábbi rekordot a Bayern München futballistája, Joshua Kimmich tartotta, a német 13.73 kilométert tett meg egy Borussia Dortmund elleni meccsen.

Darida Bundesliga-rekordot döntött (Fotó: AFP)
Darida Bundesliga-rekordot döntött (Fotó: AFP)

„Elképesztő teljesítmény! Ebből látszik, milyen akarata van, hiszen még a hosszabbítás perceiben is képes óriási sprinteket levágni. Most épp gólpasszt ért egy ilyen akciója. Örülök, hogy végre beszélnek egy kicsit róla, mert bár sokszor elfeledkeznek róla, ő a Hertha egyik legfontosabb játékosa!” – mondta a BZ-Berlinnek Bruno Labbadia, a berliniek vezetőedzője.

Darida 2015-ben, az akkori vezetőedző, Dárdai Pál kérésére került a Herthához, ahol azóta alapembernek számít, és a statisztikák alapján rendszeresen a legnagyobb munkabírású futballisták közt van – a cseh középpályás meccsenként átlagosan 13 kilométert fut.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik