Bundesliga: a Bayernnél megfontolják a volt magyar kapitány ötleteit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 14:52
null
„Megfontoljuk Lothar tanácsait...” (Fotó: AFP)
A német rekordbajnok Bayern München nyáron kinevezett sportigazgatója, Hasan Salihamidzic elárulta, a jövőben komolyabban fontolóra veszik a klub legendás játékosa, Lothar Matthäus átigazolási javaslatait. A Bayern korábbi szélsője annak kapcsán jelentette ezt ki, hogy a korábbi magyar szövetségi kapitány szerint a münchenieknek szerződtetniük kellene a Dortmund amerikai szélsőjét, valamint a Hertha bosnyák csatárát is.

Az elmúlt hétvégén a Bayern könnyedén győzte le 3–1-re a Dortmundot, amelyből egyedül a 19 éves szélső, Christian Pulisic játéka emelkedett ki. Matthäus ennek kapcsán nem is késlekedett a találkozó után elmondani, hogy szerinte ha a Bayernnél komolyan gondolkodnak a 34 éves Franck Ribéry és a 33 éves Arjen Robben hosszú távú és megnyugtató pótlásán, akkor a fiatal amerikai jelentheti a megoldást.

Ugyanekkor a korábbi magyar szövetségi kapitány azt is kifejtette, hogy ésszerű lenne, ha a Bayern megpróbálna megfelelő helyettest találni csatárposztra is, arra az esetre, ha Robert Lewandowski és Thomas Müller is megsérülne – mint ahogy az a Celtic elleni BL-meccs előtt meg is történt, amikor klasszikus csatár nélkül állt fel a Bayern. Matthäus ideális jelöltje erre a feladatra a Herthában iparkodó Vedad Ibisevic, aki ugyan már 33 éves, ám Dárdai Pál keze alatt a sokadvirágzását éli a Bundesligában – habár ebben a szezonban eddig csak egy gólt szerzett.

„Lotharnak mindig is jó ötletei voltak az átigazolások terén, amelyeket nem rejtett véka alá, és én mindig is elismertem őt ezért. Fokozottabb figyelmet fogok fordítani a javaslataira, és lesznek olyanok, melyeket aztán meg fogunk valósítani, vagy legalábbis megpróbáljuk realizálni” – mondta Salihamidizic.

Egyébként Ibisevicet szembesítették az egykori aranylabdás ötletével, és hirtelen nem is nagyon találta a szavakat a bosnyák támadó.

„Nem nagyon tudok erre a felvetésre mit mondani, hízelgő, annyi szent. Azt viszont elárulhatom, hogy a Bayern engem nem keresett meg ezzel kapcsolatban" – mondta Ibisevic.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik