Bundesliga 2.: örömmámor a 92. percben – bent maradt az 1860

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 22:29
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság osztályozójának visszavágóján az 1860 München hazai pályán hátrányból felállva 2–1-re legyőzte a harmadik vonalban szereplő Holstein Kielt, ezzel bent maradt a Bundesliga 2.-ben. A házigazdák győztes gólját Kai Bülow szerezte a 92. percben. Simon Krisztián nem lépett pályára a találkozón.

A gól nélküli első mérkőzés után a visszavágó 16. percében Rafael Kazior góljával megszerezte a vezetést a harmadosztályú vendégcsapat, amely nemcsak azért vonulhatott jó szájízzel pihenőre, mert előnybe került, hanem azért is, mert uralta a meccset.

A Simon Krisztián nélkül felálló 1860 München kevés helyzetet alakítottak ki, a szurkolók az első játékrész lefújása után kifütyülték kedvenceiket.

Az „oroszlánok” sokáig a szünet után sem találték a fogást a Kielen, ám a hajrában megtalálták a rést a pajzson. A 78. percben a lecsorgó labdát Daniel Adlung vágta a kapuba, a 91. percben pedig valósággal felrobbant az Allianz Arena: Valdet Rama távolról a kapufát találta el, a kipattanót azonban Kai Bülow a földön fekvő kapus mellett a kapuba pofozta.

Az utolsó pillanatokban még szemtanúi lehettünk egy vicces jelenetnek, amikor Stefan Ortega, a „hatvanasok” cserekapusa az oldalvonalon túlra pattanó labdát időhúzás céljából a lelátóra bombázta – sárga lapért cserébe.

 


 

Simon Krisztián együttese ezzel megőrizte másodosztályú tagságát, és a következő szezonban is a Bundesliga 2.-ben szerepelhet.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA 2.
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
1860 München–Holstein Kiel 2–1
Az 1860 München 2–1-es összesítéssel bent maradt a másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik