BL: kétségek Szoboszlai Dominik szerdai játéka körül

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 10:48
null
Szoboszlai Dominik a Hoffenheim elleni meccsen (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Szoboszlai Dominik bokája megsérült az RB Leipzig szombati bajnoki mérkőzésén. Német lapinformációk szerint a magyar labdarúgó játéka kérdéses az FC Bruges elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ám jó hír, hogy a sérülés nem súlyos.

 

A Kicker beszámolója szerint a csont nem sérült meg Szoboszlai Dominik bokájában, a magyar válogatott játékos egyénileg edzett is hétfőn, de további orvosi vizsgálatokra küldték, és nem biztos, hogy a BL-továbbjutásról már lecsúszó csapat megkockáztatja a játékát szerdán – még ha az Európa-ligát érő 3. hely elérését fontosnak is tartja a vezetőség.

Mint megírtuk, az RB Leipzig szombaton 2–0-ra kikapott a Hoffenheimtől, és Szoboszlait – aki a második félidei ütközés után szükségessé váló ápolást követően rövid időre még visszatért a pályára – a 71. percben lecserélték.

Nem Szoboszlai az egyetlen lipcsei labdarúgó, aki orvosok kezére került az utóbbi napokban. A klub hétfőn hivatalosan közölte: Dani Olmo combizomszakadás miatt ebben az évben valószínűleg már nem játszhat.

Sérült Yussuf Poulsen és Marcel Halstenberg is, Tyler Adams az eltiltását tölti, és Szoboszlaihoz hasonlóan a bokáját fájlaló Amadou Haidara, valamint a megfázásból lábadozó Mohamed Simakan is csökkentett edzésmunkát végzett hétfőn. Ugyanakkor Konrad Laimer felépült, edzésbe állt.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
SZERDA
21.00:
FC Bruges (belga)–RB Leipzig (német)
21.00: Manchester City (angol)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: M4 Sport)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3
1 15– 7 +8 9
2. Paris SG 4 2 2 8– 5 +3 8
3. FC Bruges 4 1 1 2 5–11 –6 4
4. RB Leipzig 4 1 3 8–13 –5 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik