Bayern: Rummenigge „kilobbizná” Lewandowskinak az Aranylabdát

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 11:24
null
Robert Lewandowski az egész szezonban remek formában futballozott (Fotó: AFP)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság vezetője nem mondott még le róla teljesen, hogy a France Football idén mégis átadja az év legjobb futballistájának járó Aranylabdát, melynek első számú várományosai között a bajor klub lengyel csatárát, a német bajnoki gólkirály Robert Lewandowskit is emlegetik.


Nem örülünk annak, hogy a France Football idén eltörölte a díjat. Ez így nemcsak a Bayern számára nem igazságos, hanem Lewandowski számára sem, aki elnyerhette volna az elismerést. Robert fantasztikus idényen van túl, talán pályafutása legjobbján” – idézi Rummeniggét a Kicker.

A 32. életévét augusztusban betöltő lengyel támadó az idény eddigi részében minden sorozatot figyelembe véve 43 tétmérkőzésen 51 gólt szerzett, a Bundesligában 34 találattal gólkirály lett, így nem véletlen, hogy az Aranylabda elnyerésére esélyes játékosok között emlegették a nevét.

Mint arról beszámoltunk, a France Football a múlt héten jelentette be, hogy idén a koronavírus-járvány miatt – a díj 1956 óta íródó történetében először – nem adja át az Aranylabdát. A francia szaklap úgy indokolt, idén csupán két hónapban (január, február) zajlottak a megszokott mederben a futballvilág eseményei, ráadásul az újraindulás körülményei sem egyformák, mindez pedig jelentősen megnehezíti a teljesítmények egyébként sem egyszerű összehasonlítását.

Rummenigge ettől függetlenül a szíve mélyén még bízik benne, hogy a France Football megváltoztatja az álláspontját.

Lehet, hogy beszélek majd Gianni Infantinóval (a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke – a szerk.), és megpróbálom meggyőzni, hogy gyakoroljon hatást a France Footballra, vagy hogy szervezze meg a FIFA az Aranylabda átadását” – tette hozzá a Bayern München vezérigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik