Bayern: „pszichoterror”, nem játszanak a brazilok a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 15:04
A Bayern München labdarúgócsapatának brazil kettőse, Dante és Luiz Gustavo is kihagyja a Német Kupa döntőjét, miután a bajor klub elfogadta brazil szövetség (CBF) döntését, mely szerint két héttel a Konföderációs Kupa előtt kikéri a két játékost.

A június 15-én kezdődő Konföderációs Kupa miatt nem szerepelhet a szombati (június 1.) Német Kupa-döntőn Dante és Luiz Gustavo. A brazil szövetség ugyanis érvénybe léptette a FIFA szabályzatát, mely szerint a klubok kötelesek kiadni a játékosokat a válogatott számára a Konföderciós Kupa előtt két héttel. Eszerint Dantének és Luiz Gustavónak szombaton 16 órakor már Rióban kell tartózkodnia, a kupadöntőt pedig 20 órakor rendezik.A június 15-én kezdődő Konföderációs Kupa miatt nem szerepelhet a szombati (június 1.) Német Kupa-döntőn Dante és Luiz Gustavo. A brazil szövetség ugyanis érvénybe léptette a FIFA szabályzatát, mely szerint a klubok kötelesek kiadni a játékosokat a válogatott számára a Konföderciós Kupa előtt két héttel. Eszerint Dantének és Luiz Gustavónak szombaton 16 órakor már Rióban kell tartózkodnia, a kupadöntőt pedig 20 órakor rendezik.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke csütörtökön tárgyalt a két brazil labdarúgóval, és megegyeztek, hogy mindketten elutaznak a Konföderációs Kupára. A két játékos frankfurti átszállással már ma megérkezik Rióba.

Rosszul járhatott volna a Bayern, ha nem engedi el két játékosát a brazil válogatotthoz. A CBF ugyanis feljelenthette volna a müncheni klubot a FIFA-nál, mely a szabályzat értelmében a Stuttgartnak adta volna a Német Kupa-győzelmet 2–0-val – még akkor is, ha a svábok kikaptak volna.

„A német szövetség (DFB) hibáztatható az esetért" – fakadt ki Rummenigge a Német Kupa időpontja miatt, majd hozzátette: embertelennek tartja, hogy ilyen módon nyomást gyakorolnak a játékosaira.

Dantét Daniel van Buyten fogja pótolni a kupadöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik