Bayern: Neuer korábbi helyettese visszatér a klubhoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.06.28. 10:23
null
Sven Ulreich a hamburgi kitérő után újra Münchenben (Fotó: AFP)
Visszatért a Bayern Münchenhez Sven Ulreich – a 32 éves kapus egyéves hamburgi kitérőt követően lesz újfent a német rekordbajnok labdarúgója. A játékos az idény végén távozott a német másodosztályban ragadt HSV-tól, s korábban 70 tétmeccsen védte a Bayern kapuját.

 

A Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott Sven Ulreichkel a közös folytatásról, így a 32 esztendős kapus lesz a következő idényben Manuel Neuer váltótársa a csapatnál.

Ulreich Alex Nübel helyét veszi át a keretben, a 24 éves kapust az AS Monacónak adta kölcsön a német együttes – a megállapodás egy plusz egy évre szól és a franciák nem tudtak opciós jogot szerezni Nübel későbbi megtartására.

„Nübelnek szüksége van a meccsrutinra, így a lehető legjobb döntés született vele kapcsolatban. Viszont meg kellett oldanunk a pótlását, erre pedig a kapusedzőnk, Toni Tapalovic javaslata alapján Svent szemeltük ki. Örülünk, hogy sikerült vele megállapodnunk és egy év után ismét a klubnál köszönhetjük. Jól illeszkedik a gazdasági terveinkhez is, hiszen ingyen tért vissza. Ezzel együtt Alex továbbra is fontos része a jövőbeli terveinknek” – nyilatkozott a „kapuscseréről” a klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic.

A korábban a VfB Stuttgartban is szerepelt futballista a héten esik át a klubváltáskor szokásos egészségügyi vizsgálatokon – tette hozzá az fcbayern.de.

Ulreich 2015 és 2020 közt védte a Bayern kapuját, a 2017–2018-as idényben – Neuer sérülése miatt – csaknem végig ő volt a csapat elsőszámú kapusa, az idény játékosának is megválasztották Münchenben.

A Hamburgban 32 bajnokin lépett pályára.

Nübel kölcsönvételét vasárnap este jelentette be az AS Monaco.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik