Bayern: német mentalitás? Pep reagált Hitzfeld kritikájára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.22. 13:12
null
Guardiola: „Én katalán vagyok!” (Fotó: Action Images)
Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője reagált azokra a kritikus hangokra, amelyek szerint irányítása alatt a Bundesliga rekordbajnoka kezdi elveszíteni német mentalitását.  

 

Guardiola irányítása alatt a Bayern München eladta Toni Kroost és Bastian Schweinsteigert, a klub két saját nevelésű német világbajnokát, miközben számos külföldi, köztük spanyol ajkú játékost igazolt. 2015 nyarán a brazil Douglas Costa és a chilei Arturo Vidal érkezett a bajor keret megerősítésére.

Ottmar Hitzfeld, a Bayern korábbi Bajnokok Ligája-győztes edzője egy héttel ezelőtt nyíltan kritizálta Guardiolát, mondván, már inkább spanyolul beszélnek a csapat edzésén, mint a németül, és ez káros hatással van a klub identitására. Hitzfeld azt is hozzátette, hogy Douglas Costa átigazolása egyértelmű jele annak, hogy Guardiola nem bízik Mario Götzében.

Guardiola így reagált az őt ért kritikákra pénteki sajtótájékoztatóján:

„Azért vagyok itt, hogy a német mentalitásról tanuljak, magamba szívjam. Nekem nincs német mentalitásom, én katalán vagyok.”

„Már lebeg ez a téma egy ideje. Azért vagyok itt, hogy a legjobbamat adjam a klubnak, és hogy triplázzon a csapat, ahogy tette az Jupp Heynckes irányításával.”

„Ma több német játékos van a Bayern München kezdőcsapatában, mint a 2001-es BL-döntőben volt. Ez egy német klub, német mentalitással. Azért vagyunk itt, hogy ezt teljességgel átvegyük és a legjobb formánkat nyújtsuk” – vágott vissza Hitzfeldnek Guardiola.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik