Bayern: nem tettek le a Barca-csatár elcsábításáról

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.17. 11:04
null
Ousmane Dembélé (Fotó: AFP)
A Bayern München vezetősége továbbra is bízik abban, hogy szerződtetni tudja az FC Barcelona idény végén szabaddá váló labdarúgóját, a francia Ousmane Dembélét.

 

Mint arról többször beszámoltunk, sajtóhírek szerint az FC Barcelona szeretné megtartani Ousmane Dembélét, azonban eddig nem sikerült olyan szerződési feltételeket összeállítania, amelyek elnyerték volna a francia csatár tetszését.

A Barca az idény végéig Dembélé türelmét kérte a Sky értesülése szerint – a spanyol bajnokság a hétvégén fejeződik be, a már biztos ezüstérmes FC Barcelona a Villarrealt fogadja vasárnap késő este –, de könnyen lehet, hogy a játékost már tél óta kiemelt figyelemmel kísérő Bayern addigra már nyeregbe kerül.

A Sky Sport német kiadása emlékeztet: a Bayern jelentős erősítésre készül – azzal együtt, hogy a hírek szerint Robert Lewandowski elvágyódik, méghozzá éppen Barcelonába –, és azt is bizonyítani szeretné, hogy a klub újra képes aranylabdást adni a világfutballnak (kevésen múlt, hogy Lewának ez nem jött össze). Ennek nyomatékosítása érdekében Dembélé megállapodásába mesés záradék kerülne.

Dembélé lejáró szerződésű játékosként átigazolási díj nélkül kerülhetne a német bajnokhoz, ami szintén vonzó célponttá teszi őt a Bayern által áhított további két támadóval, Sadio Manéval (Liverpool) és Joao Félixszel (Atlético Madrid) szemben.

Előbbi a napokban – reagálva a bajorokkal kapcsolatos sajtóhírekre – egyértelművé tette, hogy kiválóan érzi magát az angol csapatban.

A Bayern öt alkalommal adta az aranylabdást: először Gerd Müller (1970), utána Franz Beckenbauer kétszer (1972, 1975), majd Karl-Heinz Rummenigge (1980, 1981) ugyancsak kétszer lett az akkor még Európa legjobb labdarúgóját megillető díj nyertese – Rummenigge második kitüntetése óta, vagyis 41 éve nem nyert Bayern-játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik