Bayern: Nem lehet megfosztani Hoenesst élete munkájától - Ribéry

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 14:22
Franck Ribéry nem zárja ki, hogy büntetése letöltése után visszatér a Bayern Münchenhez Uli Hoeness, a klub volt elnöke, akit adókerülés miatt három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek.

„Minden embernek akadhatnak gondjai, mindenki követhet el hibát. Ilyen dolgok előfordulhatnak az életben – fogalmaz a francia válogatott támadó a Sport Bild magazinnak adott interjúban. – Egy olyan hibáért, amelyet elismert és amelyért megbűnhődött, nem lehet megfosztani őt élete munkájától.”

Ribéry emlékeztet rá, hogy az ő generációja csak olyan Bayernt ismer, amelyben Hoeness is ott van.

„Ő nemcsak egy ember a klubból, hanem a Bayern történelmének a része. Ha a Bayernre gondol valaki, automatikusan Uli Hoenessre is gondol. Ő a klub szíve” – folytatta.

Megszólalt az ügyben Josep Guardiola, a csapat vezetőedzője is, aki annak a reményének adott hangot, hogy továbbra is jó eredményeket érnek el, Hoeness pedig visszatér majd.

Nem zárja ki ennek lehetőségét Oliver Kahn, a bajor csapat korábbi kapitánya sem.

„Nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy visszatér a nehéz időszak után” – írta Kahn a Bildnek blogjában, hozzátéve, hogy aki most leírja Hoenesst, az nem ismeri őt.

Uli Hoeness pénteken az egyesület honlapján megjelent nyilatkozatában közölte, hogy elfogadja a müncheni tartományi bíróság csütörtöki ítéletét és azonnali hatállyal lemond a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről.

Az egyesület elnöki tisztségét 2009-ben vette át Franz Beckenbauertől, a Bayern München AG felügyelőbizottsága elnöki tisztségét pedig 2010-től látta el. Vezetésével a Bayern München a világ egyik legsikeresebb egyesülete lett, a legutóbbi szezonban a Bajnokok Ligáját, a Bundesligát és a Német Kupát is megnyerte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik