Bayern: Nehezebb lesz ellenünk játszani – Nagelsmann

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 15:47
null
Julian Nagelsmann figyelmeztette a riválisokat (Fotó: AFP)
A Bayern München vezetői arra figyelmeztették a riválisokat, hogy a Barcelonához távozó Robert Lewandowski nélkül kiszámíthatatlanabbá válik a csapat támadójátéka, ezért még nehezebb lesz védekezni a bajnokcsapat ellen.

„Nem hiszem, hogy az ellenfeleink fellélegeznének. Nem lesz könnyebb a feladatuk – figyelmeztetett Julian Nagelsmann vezetőedző. – Eddig Lewandowskira kellett figyelni, tudom, hiszen én is felkészítettem a korábbi csapataimat a Bayern ellen. Sokkal nehezebb, ha meg kell osztanod a figyelmed.”

Nagelsmann elmondta, nem tudják pótolni Lewandowskit a mostani átigazolási időszakban, mert apad a piac, nem elérhető ilyen szintű csatár, és aki mégis az lenne, azért túl sok pénzt kellene fizetni, és a Bayern ezt nem teszi meg. Sadio Mané érkezett, de más típusú játékos, mint Lewandowski. A szenegálin kívül veszélyes támadó a Bayernnél Serge Gnabry, Leroy Sané, Kinglsey Coman, Jamal Musiala és természetesen Thomas Müller.

„Nagyon széles a választék. Ha Manét Lewandowski utódjának tekintjük, akkor ugyanott vagyunk, mint eddig, ami nem rossz. Ám már tavaly is nehéz volt mindenkinek megtalálni a helyét, most sem lesz egyszerű, ezért is biztosan változik majd a játékunk – ecsetelte Nagelsmann a Bildnek. – Azért egy évi negyven gólt termelő csatár pótlása nem egyszerű, senkinek sem akarjuk a nyakába tenni ezt a terhet. Vegyük úgy, hogy ez minden játékosunk számára nagy lehetőség, megmutathatjuk, hogy milyen erősek vagyunk nélküle is.”

Oliver Kahn sportigazgató szerint is előnyt kovácsolhat a Bayern abból, hogy nincs többé nála Lewandowski.

„Ha az ellenfél edzője lennék, nem lennék nyugodt attól, hogy találgatnom kell, mit fog játszani ellenem a Bayern München. Olyan sok lehetőségünk van... Sadio Mané igazi világklasszis, egymaga sok lehetőséget rejt” – idézte Kahnt a Bild.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik