Bayern München: Salihamidzic kirúgta egykori csapattársát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.02. 19:29
null
Elváltak az útjaik (Fotó: AFP)
Nem is olyan régen még a Bayern München (ideiglenes) vezetőedzőjeként dolgozott a francia Willy Sagnol, a bajorok egykori futballistája, de már útilaput kötöttek a talpára.

 

„Sagnol Carlo Ancelotti edzői stábjához tartozott, Jupp Heynckes pedig a maga embereit hozta magával, akikben megbízik, és akikkel már rutinosan együtt tud dolgozni – indokolta a döntést Sagnol egykori müncheni játékostársa, a már sportigazgató Hasan Salihamidzic. – Természetesen ez nem volt könnyű döntés, együtt futballoztunk valamikor, ám ezért is tudjuk nagyon jól, hogyan működik a profi futball.”

Sagnol 2000 és 2009 között szerepelt a Bayern Münchenben, amellyel öt bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-aranyat nyert, Salihamidzic 2007-ig volt a csapattársa.

Sagnol 2014-től 2016-ig a Bordeaux edzőjeként dolgozott, Münchenbe ezen a nyáron tért vissza Ancelotti segédedzőjének, majd az olasz távozása után egy mérkőzés jutott neki a Bayern élén: a Hertha elleni 2–2.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Sagnol a Bayern akadémiájának igazgatója lesz, ám a szakember úgy döntött, hogy marad az edzői pályán.

Legyen az akármilyen rögös is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik