Bayern: „Klopp aligha mond nemet, ha újra megkeresi a klub”

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 11:06
null
Jürgen Klopp és a Bayern? Valóban elgondolkodtató helyzet lehet... (Fotó: AFP)
Nagyon is el tudja képzelni a Bayern München kispadján Jürgen Kloppot Roman Weidenfeller. A Borussia Dortmund és a német válogatott korábbi kapusa szerint a liverpooli menedzser aligha utasítaná vissza újfent a bajorokat, ha azok valóban megkeresnék.

 


Roman Weidenfeller a német Sport1-nek nyilatkozott Jürgen Klopp és a Bayern München helyzetéről. A 2014-es világbajnok szerint aligha mond nemet a német szakember, ha komoly ajánlatot kap a bajoroktól. A volt kapus felidézte, a müncheniek már korábban is szerették volna megszerezni Kloppot, azonban a 2008-as tárgyalások nem vezettek eredményre. A szakember végül a Borussia Dortmundnál kötött ki, amellyel két bajnoki címet is nyert, valamint BL-döntőig jutott 2015-ös távozásáig.

„Ha úgy alakul a helyzet, nem hiszem, hogy visszautasít egy második ajánlatot. Ez lehetne a következő logikus lépés a karrierjében, egészen addig, amíg minden egyes nap győzni akar a futballpályán.”

A német sajtó már többször összeboronálta Kloppot és a Bayernt, ám a híresztelésekből mindeddig nem lett semmi. Most azután erősödtek fel a pletykák, hogy a német rekordbajnokot az előző idényben triplázásig vezető Hans-Dieter Flick bejelentette, az évad végén távozni kíván a csapat kispadjáról.

Eközben az angol bajnokságban címvédő Liverpool helyzete sem rózsás, jelenleg nem áll Bajnokok Ligája-indulást érő helyen a Premier League-ben. Brit sajtóhírek szerint pedig Klopp helyzete bizonytalanná válhat a csapat élén, ha nem sikerült az első négy közé jutni. Ezzel szemben a német szakember úgy nyilatkozott, „Minél nehezebb napok jönnek, annál elhivatottabb vagyok”, azaz tervei szerint maradna a Mersey partján.

A Bayernnél akad más terv is Flick pótlására: az RB Leipziget irányító Julian Nagelsmannt is a lehetséges utódok közt emlegetik, ám az a történet sem ígérkezik egyszerűnek...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik