Bayern: „Ez mindenkinek szól” – Ancelotti üzent Robbennek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.07. 12:04
A Bayern München labdarúgócsapata kedden a Wolfsburgot fogadja a Német Kupa nyolcaddöntőjében. A bajorok vezetőedzője, Carlo Ancelotti a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján Thiago Alcántaráról és Arjen Robbenről is szót ejtett, a német sajtó pedig azt találgatja, hogy a Schalke elleni bajnokihoz képest milyen változások várhatók a kezdőcsapatban.



„Thiago képes kilencven percet játszani. Minőséget hozhat a csapatunkba” – mondta Ancelotti a spanyol középpályásról, aki az elmúlt hetekben combizomszakadás miatt nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

Thiago játékára szüksége is van a Bayernnek, hiszen vele a soraiban 15 bajnoki mérkőzésen 30 tiszta gólhelyzetet alakított ki, míg nélküle négy meccsen csak hármat. A 25 esztendős futballista visszatérésének Thomas Müller ihatja meg a levét, a hírek szerint ugyanis a német támadó találhatja magát a kispadon.

Mülleren kívül a Schalke elleni kezdőcsapatból Rafinha és Juan Bernat kerülhet még ki, helyettük Philipp Lahm és David Alaba kezdhet.

Ancelotti a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón visszautalt még a gelsenkircheni együttes elleni szombati bajnokira is, amely 1–1-es döntetlennel zárult.

„A játékosok megértették, hogy sokkal egységesebbeknek kell lennünk. Guardiola idejében ezzel nem volt gond. A Leipzig ellen megoldottuk ezt a problémát, a Schalke ellen nem” – jelentette ki az olasz szakember, aki neveket is említett.

„Védekezésben is muszáj futni és több áldozatot kell hozni. Együttműködésre van szükség. Ez érvényes Robbenre, Douglas Costára és a védőkre is. A Wolfsburg hasonló képességű csapat, mint a Schalke. Nem állnak jól a tabellán, de jó játékosok alkotják” – zárta mondandóját Ancelotti.

A Bayern München és a Wolfsburg mérkőzése kedd 20.45 órakor kezdődik, a tét a legjobb nyolc közé jutás.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Keddi program

18.30: Hamburger SV–1. FC Köln (Tv: Sport1)
18.30: Astoria Walldorf (IV.)–Arminia Bielefeld (II.)
20.45: Bayern München–VfL Wolfsburg (Tv: Sport1)
20.45: Greuther Fürth (II.)–Borussia Mönchengladbach
Szerdai program
18.30: Sportfreunde Lotte (III.)–1860 München (II.)
18.30: SV Sandhausen (II.)–Schalke 04 (Tv: Sport1)
20.45: Borussia Dortmund–Hertha BSC (Tv: Sport1)
20.45: Hannover 96 (II.)–Eintracht Frankfurt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik