Bayern: bemutatták Arturo Vidalt, 2019-ig írt alá a chilei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.28. 15:45
null
Vidal 2019-ig szóló szerződést kötött a Bayernnel
A Bayern München kedd délután bejelentette, hogy 2019-ig szóló szerződést kötött a Juventustól érkező chilei Arturo Vidalt.

„Arturo győztes típus, küzdeni tudásával, gólérzékenységével és sokoldalúságával nagy hasznára lesz a csapatnak” – mondta a szerződését 15.20-kor aláíró Vidalról Matthias Sammer sportigazgató. A hivatalos bemutatás 16.30-kor lesz, de pár mondat már a klub honlapján is szerepel a chileitől.

„Újabb fontos lépés ez a karrieremben. Játékosként szeretnék továbbfejlődni és trófeákat nyerni, köztük a Bajnokok Ligáját. Erre a legnagyobb esélyt a Bayernnél láttam. Egy álmom vált valóra” – mondta Vidal első bayernes interjújában, hozzátéve, hogy a Bundesligába visszatérve a salátástálat is szeretné megnyerni, ez ugyanis a Leverkusennel nem sikerült.

Az új játékos első nyilvános edzésére várni kell, a Bild információi szerint Josep Guardiola a Wolfsburg elleni szombati Szuperkupa-meccsig csak titkos edzéseket tart.

Vidal hétfő este érkezett Münchenbe, kedd délelőtt orvosi vizsgálaton esett át. A Juventustól érkező chilei labdarúgó 2019-ig írt alá, sajtóhírek szerint évente 10 millió eurót keres új csapatában. Az átigazolás összegéről a Guardian korábban azt írta, a Bayern 37 millió eurós ajánlattal ért célt, de ez az összeg további hárommillióval emelkedhet, így összesen 40 milliót kaphat a Juventus, annyit, amennyit szeretett volna kialkudni érte.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság elnöke az előző hét csütörtöki sajtótájékoztatóján már megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint Vidal a bajoroknál folytatja a pályafutását.

A Bayern már 2011-ben is szerette volna szerződtetni a chileit, aki a Leverkusen elhagyásakor azonban a Juventust választotta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik