Bayern: 4 feltétel – így lehet 80 milliós igazolás R. Sanchesből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.21. 09:12
null
Renato Sanches a jövő nagy sztárja lehet (Fotó: AFP)
Renato Sanches a portugál labdarúgás legújabb „legnagyobb reménysége”. A 18 éves középpályásért kilenc évvel ezelőtt 750 eurót (és még néhány tucat futball-labdát) fizetett a Benfica, majd 2016 májusában 35 millió euróért továbbadta a Bayern Münchennek. Ez az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén 80 millió euróra nőhet. A Bayern háza táján mindig eredményesen szimatoló Bild kiderítette, melyek pontosan ezek a feltételek.

 

A Bayern Münchennek a 35 millió euró teljesítését követően további 5 millió eurót kell utalnia, ha Renato Sanches eljut 25 mérkőzésig a portugál válogatottban. Sanches jelenleg kétszeres felnőtt válogatott, érdekesség, hogy az U21-esek között nincs mérkőzése.

Újabb 10 millió euró üti a Benfica markát, ha Sanches bekerül a FIFA FIFPro éves álomcsapatába, amelyet az Aranylabda-gálán szoktak kihirdetni.

Erre jön rá még 10 millió euró abban az esetben, ha Sanches bekerül a legjobb három játékos közé az Aranylabda győztesének választásán. 2015-ben a végső győztes Lionel Messi mellett Cristiano Ronaldo és Neymar volt ott a célegyenesben.

Nem nehéz kitalálni, hogy a mozaik utolsó darabja maga az Aranylabda. Ha Renato Sanches a Bayern München játékosaként Aranylabdát nyer, a Benfica 20 millió euróval lesz gazdagabb.

Azt csak halkan tennénk hozzá, hogy ha fenti feltételekből bármelyik is teljesül, a Bayern München minden bizonnyal széles mosollyal fog a kasszához járulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik