Ajánló: kétszer 4–0-ra verte a Bayernt, majd kirúgták a magyar sikeredzőt

Vágólapra másolva!
2021.02.19. 11:41
null
Lóránt Gyulát úgy rúgták ki, hogy kétszer 4–0-ra verte a Bayern Münchent (Fotó: Origo)
Szombaton a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) a Bayern München és az Eintracht Frankfurt mérkőzik meg egymással. Ennek a párosításnak a kapcsán az Origo idézte fel azt a történetet, amelyet minden idők legbizarrabb edzőkirúgásaként emlegetnek, s amelynek magyar főszereplője volt: az 1954-es világbajnokságon ezüstérmes Lóránt Gyula. Ahogy őt kirúgták, úgy nem rúgtak még ki senkit. De az sem mindennapos, ami utána történt… Edvi László írása.

 

Szombaton századszor találkozik Bundesliga-mérkőzésen a Bayern München és az Eintracht Frankfurt. Ez annak a fényében igazán szép szám, hogy ez az 58. Bundesliga-idény, vagyis 116-nál több alkalommal nem is találkozhattak volna a német bajnokságban. Ami érdekes a közös történetükben, hogy a Bundesligán kívül még négy másik sorozatban is megmérkőzött egymással a két csapat.

A Frankfurt azon kevés csapatok egyike a nagy nemzetközi kupákban, amellyel szemben nulla százalékos a Bayern továbbjutási mutatója. Ebben edzőként Lóránt Gyulának, az Aranycsapat egykori hátvédjének is nagy szerepe van.

Ide kattintva elolvashatja, annak ellenére, hogy a csapata kétszer is 4–0-ra legyőzte a Bayern Münchent, miért rúgták ki a magyar sikeredzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik