Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.07.06 12:01 Frissítve: 2012.01.16 02:47

Van Gaal úgy véli, a Ribéry körüli hercehurca mindenkinek rossz

Franck Ribéry (ideiglenesen?) beállt a sorba, Louis van Gaal szeretné, ha a hercehurca véget érne – a Bayern München francia klasszisa egyelőre úgy tűnik, marad. A holland tréner egy pozitívummal számol, ha Ribéry eligazol: a német rekordbajnoknak lenne elég pénze ahhoz, hogy klasszis kapust vegyen. Van Gaal ugyanis célzott rá, hogy szükség lehet új kapuvédőre, és a Bayern-szurkolók ezzel alighanem egyetértenek.

Van Gaal reméli, hamar vége lesz a Ribéry-sagának
Fotó: Action Images
Van Gaal reméli, hamar vége lesz a Ribéry-sagának
„Ez az egész hercehurca rossz Francknak, rossz a Bayernnek és rossz személy szerint nekem is. Remélem, nagyon gyorsan megoldódnak a problémák” – mondta Van Gaal még vasárnap a Bild am Sonntagnak.
Ribéry hevesen tagadta, hogy elkívánkozna – azt nyilatkozta a müncheni tz-nek, hogy a L’Équipe kiforgatta szavait. A francia napilap a múlt héten még arról írt, hogy a klasszis a Real Madridban képzeli el karrierje folytatását.

Van Gaal elképzelhetőnek tartja Ribéry eladását, amely – a klubkasszán kívül – még a csapatot is gazdagíthatja: lenne ugyanis pénz új, klasszis kapus szerződtetésére. Michael Rensing az előző szezonban nem hozta a várt teljesítményt, Hans-Jörg Butt már 35 éves, a holland tréner pedig jelezte: csapatának szüksége lehet új kapusra.

„Lehetséges, hogy még egy kapust szerződtetünk. Ha Ribéryt eladjuk, lesz erre pénz, és úgy vélem, egy új kapuvédő nagyon fontos a csapatnak” – mondta Van Gaal.

„Nem ez a legmagasabb prioritású teendő, de olyan téma, amellyel a következő hetekben mindenképpen foglalkoznunk kell” – tette hozzá.

A német sajtó hetek óta Manuel Neuert emlegeti esélyesként, de a Schalke kitette a „nem eladó” táblát egyik legfontosabb játékosára. A válogatott Robert Enkét hajlandó eladni a Hannover, a rutinos kapus pedig az európai kupaszereplés reményében szívesen menne nagyobb csapathoz.

A L’Équipe értesülései szerint Logan Bailly is szóba kerülhet (kérdés, ő mennyivel jobb, mint Rensing vagy Butt), de a legvalószínűbbnek jelenleg az tűnik, hogy Ribéry a vezetők akaratának megfelelően marad, a kapuskérdést meg Van Gaal megoldja házon belül.
2022.06.24 22:18:04

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy jó Cristiano Ronaldo helyreállíthatja a világ rendjét.

2022.06.23 12:03:31

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kilencven éve, 1932. június 12-én a Bayern München története első német bajnoki címét nyerte meg.

2022.06.10 23:27:31

Német labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A ZDF riporterét kioktatta, ám visszavonulása után televíziósként próbálná ki magát Toni Kroos.

2022.06.09 20:58:10

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha a Bayern enged, az új vezérkar szavahihetősége veszik oda, hiszen külön-külön elmondták már mindannyian, őhisztisége nem megy sehova, hanem kitölti a jövő nyárig érvényes megállapodását. Azt meg aligha akarják átélni, hogy néhány héten belül Lewandowski szemberöhögje őket egy barcelonai szerződéssel a zsebében.

2022.05.21 10:44:10

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sallai és Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében, Gulácsi bravúrja és szerencse is kellett a történelmi sikerhez.