Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.25 22:23 Frissítve: 2011.01.04 00:08

Hajnal Tamás a Bundesliga álomtizenegyében a szurkolók szerint

A bundeliga.de internetes szaklap olvasói Hajnal Tamást, a Karlsruhe magyar válogatott labdarúgóját beszavazták az idény legjobb csapatába. A középpályás illusztris társaságba került, többek közt Luca Tonival és Franck Ribéryvel az oldalán alkotja az álomtizenegyet.

Dream Team. Megannyiszor elcsépelt szóösszetétel. Használtuk már az amerikai kosárlabda-válogatottra, vagy akár egy verehetetlennek tűnő bármilyen együttesre.

Most a bundesliga.de interntetes oldal írt ki szavazást, amelyen a portál olvasói eldönthették, hogy az élvonalban szereplő játékosok közül hogyan állítanák össze a legerősebb kezdőcsapatot.

Ez az álomcsapat pedig egy helyen számunkra, magyarok számára is oly kedves. A középpályán a nyilván többnyire német rajongók helyet találtak a magyar válogatott kiválóságának, Hajnal Tamásnak is, aki a következő szezonban már a Borussia Dortmundot erősíti majd.

Természetesen a posztonkénti legjobbak külön méltatást is érdemelnek.

A legjobb kapus a Bayer Leverkusen portása, Rene Adler lett, aki az Oliver Kahn és Jens Lehmann nevével fémjelzett korszak után, talán hosszú időre megoldhatja majd a németek kapusgondjait a válogatottban.

A legjobb védő a Bayern München játékosa, Martin Demichelis lett, míg a legjobb középpályásnak (nem túl nagy meglepetésre) csapattársát, Franck Ribéryt választották.

Csatárposzton sincs meglepetés: a gólkirály Luca Toni rohamozhatná az ellenfél kapuját, ha egy ilyen álomcsapat valóban összeállna.

BUNDESLIGA

ÁLOMTIZENEGY
Kapus: Rene Adler (Bayer Leverkusen), Védők: Martin Demichelis (FC Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Manuel Friedrich (Bayer Leverkusen), Marcelo Bordon (FC Schalke 04), Középpályások: Franck Ribéry (FC Bayern München), Diego (Werder Bremen), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Hajnal Tamás (Karlsruher SC), Csatárok: Luca Toni (FC Bayern München), Mario Gomez (VfB Stuttgart)
2021.10.26 18:12:26

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott középpályása az első félidő végén szerezte a mindent eldöntő találatot.

2021.10.23 14:09:14

Német labdarúgás BALÁZS DÁVID

A Leipzig hátrányból fordított, a Bayern München és a Borussia Dortmund magabiztosan nyert.

2021.10.22 13:49:34

Német labdarúgás P. K.

A Leverkusen vezérigazgatója elmondta, azért maradtak le egy kiszemeltről, mert egy angol újonc rájuk licitált.

2021.10.16 14:24:14

Német labdarúgás R. P.

Gulácsi, Orbán és Szoboszlai kezdőként lépett pályára. A csereként beálló Sallai megsérült.

2021.10.12 23:18:41

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hansi Flick: „Senki sem értené meg Németországban, ha azt mondanánk, 2026-ban leszünk csúcsformában. Természetesen jó, ha vannak hosszabb távú elképzelések, de az eredmény mindig fontosabb – függetlenül attól, hogy klubcsapatról vagy válogatottról beszélünk. Mindig az adott körülmények között elérhető lehető legnagyobb eredmény a cél.”