Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.03.07 23:11 Frissítve: 2011.11.19 02:46

Dárdai Pál nélkül szerzett idegenben egy pontot a Hertha BSC

A Borussia Dortmund otthonába látogatott a Hertha, és bár az első félidő hajrájában hátrányba került a fővárosi csapat, a második 45 perc elején a remek formában játszó Marko Pantelics révén egyenlítettek a kék-fehérek. A szerb csatár egyébként piros lapot kapott, mégis a pályán maradhatott.

Rafati játékvezető piros lappal színesítette a meccset, aztán elnézést kért Pantelictől
Rafati játékvezető piros lappal színesítette a meccset, aztán elnézést kért Pantelictől
A Hertha BSC a 10., míg a Borussia Dortmund a 12. helyről várta a Bundesliga 23. fordulóját. A két csapatot mindössze kettő pont választja el egymástól a tabellán, így a presztízs mellett nagyon fontos bajnoki pontokról is döntött a találkozó.

A meccs elejét megnyomta a Hertha: a vendégek igyekeztek helyzeteket kialakítani a dortmundi kapu előtt, jelezve, nem kivárásra játszanak.

A Dárdai nélkül játszó vendégek azonban nem tudtak gólt szerezni, de még komoly helyzetet sem alakítottak ki. Válogatott középpályásunk egyébként még a padon sem kapott helyet.

A 20. perctől a Dortmund lassan átvette a mérkőzés irányítását, aminek eredményeként az első félidő lefújása előtt egy perccel sikerült is megszerezniük a vezetést: egy baloldali beadás után az üresen felejtett Sebastian Kehl fejelt Drobny kapujába. (1-0)

A második játékrészből mindössze öt perc telt el, amikor a bombaformában játszó Marko Pantelic találatával egyenlítettek a berliniek: Pantelic az előző fordulóban is betalált a Duisburg ellen, most pedig már idei tizenegyedik találatát jegyezte. (1-1)

A folytatásban nem esett gól, az izgalmakról inkább Babak Rafati játékvezető gondoskodott, aki kiállította Pantelicet, majd miután kiderült, hogy félreértette asszisztensét, elnézést kért a döbbent szerbtől, és visszavonta a piros lapot.

BUNDESLIGA

23. FORDULÓ
Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1 (Kehl 45., Pantelic 50.)
2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.