Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.11.25 19:07 Frissítve: 2011.10.08 02:44

Mladen Petric nem tudta átmenteni a hétvégére a Wembley-formát

A 2010-es világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolásának árnyékában vasárnap délután két mérkőzést játszottak a német labdarúgó élvonalban, a Bundesligában, a bajnoki címre vágyó hamburg és a kiesés ellen küzdő Nürnberg is otthont tudta tartani a három pontot. Lógó orral ballagtak le a gyepszőnyegről a Hansa Rostock és a Borussia Dortmund játékosai.

Zvjezdan Misimovic (jobbra) és Martin Amedick párharca
Reuters
Zvjezdan Misimovic (jobbra) és Martin Amedick párharca
A hagyományoknak megfelelően szombat délután öt órakor két bajnokit rendeztek a Bundesligában, a szokásoktól eltérően azonban nemcsak a soron következő találkozó, hanem a 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtezőinek csoportbeosztása foglalkoztatta a híveket.

A teltházas hamburgi HSH Nordbank Arena 57 000 nézője, és a nürnbergi easyCredit-Stadion lelátóin helyet foglaló 45 000 szurkolót a kedvencek biztatása mellett a Nationalelf lehetséges csoportellenfelei kötötték le.

Hamar lecsillapodtak a kedélyek, amikor eldőlt, hogy a legutóbbi mundiálon házigazdaként bronzérmes német nemzeti csapatot Oroszországgal, Finnországgal, Wales-szel, Azerbajdzsánnal és Liechtensteinnel hozta össze a sors, így sétagalopp lehet a 2010-es kvalifikáció.

Miután a lelátó népe begyűjtötte a válogatottat érintő információkat végre az aktuális mérkőzéseké lett a főszerep: Nürnbergben a Borussia Dortmund, Hamburgban pedig a Hansa Rostock vendégjátéka.

A BVB kezdőcsapatában helyet kapott a horvát válogatott Mladen Petric is, aki szerdán a Wembleyben győztes gólt lőtt az angol nemzeti csapat ellen, ezzel megpecsételve a szigetországiak sorsát.

Ezúttal azonban otthon felejtette a góllövő cipőjét. Nem úgy a hazaiaknál az Ajaxot korábban hat idényen át erősítő cseh Tomas Galasek, aki találatával rendkívül fontos három ponthoz segítette a kiesés ellen küzdő nürnbergieket. A végeredményt a hajrában Angelosz Hariszteasz állította be.

A bennmaradásért vívott harcban komoly ellenfelük lehet a Hansa Rostock együttese, amely nem tanúsított komolyabb ellenállást a tabella harmadik helyére lépő Hamburg otthonában. Sikerével a HSV hátránya egy pontra olvadt a listavezető Bayern Münchennel szemben.

BUNDESLIGA

14. FORDULÓ:
Hamburg – Hansa Rostock 2-0 (Van der Vaart 19., Olic 61.)
Nürnberg – Dortmund 2-0 (Galasek 10., Hariszteasz 90.)
2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.